I 2008 ble en sølvgrønn Bentley Continental GT stjålet i Bergen.

Eieren, som er en kjent person i utelivsbransjen i Bergen, var på ferie da bilen ble stjålet fra Kråkenestoppen i juli 2008.

Tyveriet ble omtalt i nettavisen ibergen. Straks tyveriet ble oppdaget, meldte eieren bilen stjålet. Han kjøpte Bentleyen i 2006 for 2,3 millioner kroner.

Tidligere ordfører i Bergen, Herman Friele har også eid denne luksusbilen, men solgte den før den ble stjålet.

Funnet ved en tilfeldighet

I 2011 ble bilen funnet i Beograd, hovedstaden i Serbia. .

Det var en tilfeldighet som førte til at politiet fant bilen. En person tok et bilde av luksusbilen med norske skilter på en parkeringsplass i Beograd. Han la det ut på et nettsted der folk legger ut bilder av luksusbiler de ser.

Slik skal politiet ha kommet på sporet av den.

Kjørt med servicenøkkel

— Da bilen ble funnet hadde den fortsatt de norske nummerskiltene på. Bilen var kjørt 15.000 kilometer etter den var stjålet. Den ble kjørt med en såkalt servicenøkkel; en nøkkel som brukes ved service på biler, men som gjør at en for eksempel ikke kan åpne bagasjerom/hanskerom, sier Trond Sandven, som eier Sandven AS, til bt.no.

— Eieren fikk utlevert to nøkler til bilen da han kjøpte den av oss i 2006. Begge nøklene ble levert inn da han meldte bilen stjålet. Det er nesten umulig å kjøre denne type biler uten originalnøklene, sier Sandven.

Servicenøkkelen må ha kommet på avveie på ett eller annet tidspunkt.

Høy og mørk? Neppe

Mannen som brukte bilen i Beograd, skal ha sagt at han hadde kjøpt bilen av eieren. Da han ble bedt om å beskrive ham, skal han ha forklart at han var høy og mørk. Det er definitivt ikke eieren.

— Dette er helt klart profesjonelle tyver som har stjålet bilen. De hadde til og med og med tatt ned GPS-antennen for ikke å bli sporet, sier Sandven.

Eksklusiv

Bentley er en svært eksklusiv bil. Da bilen ble stjålet fantes det bare to Bentley Continental GK i Bergen, og 21 i hele Norge.

Bentley Contiental GT er 2,5 tonn og er kjappere enn det aller meste på veiene. 0 -100 km/t går unna på 4,7 sekunder. Bilen er firehjulsdrevet og har en seksliters V12 motor med 560 hestekrefter. Toppfarten er 300 km/t.

Etter at den ble funnet i Beograd, ble den fraktet til Oslo. Den var skadet og solgt på auksjon for en million kroner.

Mistenkte bedrageri

I mellomtiden har eieren kjøpt seg en ny Bentley.

Etter det bt.no forstår mistenkte forsikringsselskapet, IF forsikring, et mulig forsikringsbedrageri. Likevel ble saken ikke anmeldt.

Det har nå gått tre og et halvt år siden bilen ble stjålet, og eieren har ennå ikke fått utbetalt pengene

— Det eneste jeg vil si om det er at det har vært uklarheter om saken som vært undersøkt, sier informasjonsdirektør Jack Frostad i IF forsikring til bt.no.

Det har ikke vært mulig for bt.no å få en kommentar fra eieren.

- Meget uprofesjonelt

— Av hensyn til forliksforhandlinger med If, ønsker vi ikke å kommentere saken nå, sier eierens advokat, Håkon Juell Hassel, i advokatfirmaet Elden.

— Utover det at det pågår forliksforhandlinger mellom oss og hans advokat, ønsker vi ikke å kommentere dette ytterligere nå, sier informasjonsdirektør Jack Frostad.

Forliksforhandlingene antas å være sluttført over helgen. Partene vil da enten inngå et forlik, eller det kan gå mot en rettssak.

— Etter min mening har forsikringsselskapet her opptrådt meget uprofesjonelt. Eieren har brukt mye tid og penger for å bevise sin uskyld, sier Trond Sandven, som har bistått eieren etter at bilen ble stjålet.