— Vi gleder oss veldig til å sette i gang, sier Kristin Haug Lund, som er direktør for prosjektutvikling og teknisk i Entra.

Fredag inngikk Entra en avtale med selskapet Hent AS om en totalrenovasjon av Lars Hilles Gate 30 i Bergen. Resultatet vil bli den nye Media City Bergen, som etter planen skal åpne tidlig på høsten 2017.

Kontrakten som er inngått med Hent har en verdi på rundt én milliard kroner, mens kostnadsrammen på hele mediebyprosjektet er på 1,5 milliarder - inkludert verdien på dagens bygg.

Hent er et entreprenørselskap med hovedkontor i Sør-Trøndelag.

Bygger om

Med kontrakten i boks, vil byggearbeidene starte nærmest umiddelbart. Det første som skal gjøres er å flytte litt på legevakten, som i dag holder til i en hel etasje i bygget.

— Vi planlegger en midlertidig ombygning for å tilpasse bygningen til vårt prosjekt, sier Kristin Haug Lund,

Hun regner med at en igangsettelsestillatelse kan være på plass innen to uker.

Rigger over nyttår

På nyåret vil byggingen bli synlig for bergenserne.

— Da går vi inn med det vi trenger av riggfasiliteter. Først river vi ting man ikke trenger tillatelse til, før vi går over til såkalt konstruktiv riving, sier Lund.

— Vi stripper hele bygget ned til bærekonstruksjonen før vi totalrenoverer det.

- 67 prosent utleid

Den nye mediebyen vil etter planen huse 1200 ansatte og mediestudenter. Dagens bygg - det gamle hovedkontoret til DNB - er på rundt 35.000 kvadrat. Som en del av byggeprosjektet vil det bli bygget på ytterligere 10.000 kvadratmeter.

— Dette er et prosjekt i en tett by. Det vil alltid by på noen utfordringer med omkringliggende bebyggelse. Men disse risikomomentene er godt vurdert i planleggingen, sier Lund.

Hun presiserer at Media City Bergen er et stort prosjekt som vil prege bybildet i Bergen, og at Entra derfor er opptat av å ha en ryddig prosess både med kommunen, innbyggerne og leietakerne frem til åpningen om tre år.

Det er allerede klart at TV 2, NRK, BT, BA, grafikkselskapet Vizrt og mediefakultetet ved Universitetet i Bergen skal flytte inn. Ifølge Entra er så langt 67 prosent av arealet utleid.

SJEF: Kristin Haug Lund er direktør for prosjektutvikling og teknisk i Entra.
Entra