Sverre Gjessing. ARKIVFOTO: HELGE SKODVIN

Det er toppsjef i Sparebanken Vest, Jan Erik Kjerpeseth, som er styreleder i de to Frende selskapene, som nå vil ha en felles ledelse av Frende Skadeforsikring og Frende Livsforsikring. I denne prossen forsvinner begge dagens toppledere, men ikke på samme tid.

Blir konstituert

Bjørn Thømt som i dag leder Frende Skadeforsikring, vil bli konstituert sjef også for Frende Livsforsikring inntil en ny permanent toppsjef er på plass for begge selskapene.

Thømt fyller 60 år i oktober, og for å skape langsiktighet har han bedt om en annen rolle i konsernet, så snart en ny felles toppsjef er på plass.

Må finne seg noe annet

— Hva med Sverre Gjessing som leder livselskapet?

— Det var ikke plass til begge, da Frende skulle sette sammen en ledelse. Gjessing vil finne seg noe annet å gjøre, men vil inntil videre stå til disposisjon for selskapet, sier Kjerpeseth.

Sverre Gjessing var administrerende direktør i Fjordkraft frem til august 2012, da han begynte som toppsjef i Frende Livsforsikring.

Tre begrunnelser

Styreleder Kjerpeseth bruker hovedsakelig tre begrunnelser for å gi de to Frende-selskapene en felles ledelse.

På inntektssiden er målet å gi kundene en bedre og mer heheltig kundeopplevelse. Dessuten vil en slik driftsmodell gjøre det enklere å utnytte distribusjonskraften til de 15 eierbankene som banknettverket representerer. På kostnadssiden ser han for seg ytterligere sammenslåing av funksjoner med en felles ledelse.

De to selskapene har imildertid allerede felles funskjoner innen IT, økonomi, salg og marked.