I årets ni første måneder har løssalget til BA falt med mellom 20 og 25 prosent. Likevel snudde Bergensavisen AS et underskudd på drøye 3,6 millioner etter tredje kvartal i fjor, til et overskudd på 4,7 millioner i samme periode i år.

— Dette skyldes at vi har kuttet kostnadene kraftig, sier administrerende direktør Veslemøy Tvedt Fredriksen i Bergensavisen AS.

Hun sier seg fornøyd med resultatet og beskriver driftsmarginen (driftsresultat som andel av omsetning) på 5,6 prosent som «akseptabel».

- Nødvendig med endringer Mens omsetningen etter årets ni første måneder endte på 82,9 millioner, ble resultat før skatt 5,4 millioner.

Avishuset har redusert antall ansatte med over 20 personer, og kuttet kostnader fra i fjor på om lag 20 millioner kroner.

— Vi har vært gjennom et veldig krevende år. Endringsprosesser tar tid, men endringene har også vært nødvendige, sier Tvedt Fredriksen.

Evig optimist

Hun kan ikke garantere at det ikke blir flere endringer i organisasjonen.

— Vi må hele tiden utvikle kompetansen og justere organisasjonen ytterligere. Men jeg er veldig imponert over hvordan organisasjonen har taklet endringene, sier hun.

Ettersom en del av kuttene først vil gi gevinst til neste år, kan tallene da bli bedre enn i år.

— Vi er optimister og tror det vil gå bra, sier Tvedt Fredriksen.

Antall unike brukere på Ba.no har så langt i år økt med 14,2 prosent, mens antall mobilbrukere har økt med hele 208 prosent.