RAGNHILD DAAE NORDHAUG

DE SKAL BERØMMES FOR kreativitet, produktutviklerne til Siemens. For strengt tatt hører vel en 17-tommers fjernsynsskjerm i en kjøkkenvifte mer hjemme i fantasien enn i virkeligheten. Men kjøkkenviften, som også kan skilte med dvd/cd-spiller og pc-tilkobling, er ikke mer eksotisk enn at den finnes i varesortimentet til Elkjøp.

BTMagasinet har gravd frem noen av de drøyeste brune— og hvitevarene som kan kjøpes for penger. Som en slags hyllest til det teknologiske fremskritt, skaperkunst og generell stormannsgalskap.

Hva med et kjøleskap fra Gorenje pyntet med 3500 Swarovski-krystaller, for eksempel? Eller kombiskap med innebygd tv? Både Siemens og LG leverer kjøleskap som både holder maten kald og serverer deg de ferskeste nyhetssendingene.

Electrolux forsøkte seg på et annet konsept som ikke har slått like bra an. Ideen var å utstyre kjøleskapet med et innvendig kamera som kunne sende deg en mms hvis du ble stående i butikken og gruble på om du hadde gått tom for brunost eller ikke.

MEN VÅR UBESTRIDTE kjøleskapsfavoritt er den såkalte hjemmepuben til Asko.

«En utrolig suksess i England, Tyskland, Italia, Belgia og Nederland,» ifølge importøren.

— Det er vel helst et kjøleskap man kjøper seg som et skap nummer to, for å ha enten på hytten eller i kjellerstuen, mener markedssjef Espen Vik i AM Hvitevarer.

Her er det altså snakk om et kjøleskap med egen tappekran. Alt man trenger er en femliters øltønne og en CO2-patron, og så kan festen begynne. Foreløpig kan øltønnene bare kjøpes på utvalgte steder, men glem for all del ikke effekten av «å imponere vennene med selvtappet øl i forbindelse med en fotballkamp på tv,» som det heter i reklamen.

Men finessene på dagens kjøleskap er blekner mot det man finner på baderommet.

Akupunkturmassasje. Troperegn. Diskolys. Dette er nærmest standardutstyr i steamdusjen. Eller hva med en dusj for hele familien? Dusar, en tysk hvitevareprodusent, tilbyr sitteplasser for fire. Prisen er bortimot 90.000 kroner.

Dessuten finnes det hendige alt-i-ett-løsninger for den single: Dusj og badstu i en og samme boks. Det vi likevel har størst vanskeligheter med å forstå, er hvorfor man skal ha telefon i dusjen.

— Det er jo noen som ønsker å være tilgjengelig til enhver tid, forklarer Haakon Bastock hos badebutikken.com, og legger til:

— Du kan få dusjer med tv også.

RADIO OG CD-SPILLER er heller ikke uvanlig, men det mest avanserte akkurat nå hos Bastock er lcd-berøringsskjerm i dusjen.

— Akkurat den skjermen er det ikke alle som helt forstår vitsen med.

På samme måte som det kan være vanskelig for hvermannsen å forstå at en diskanthøyttaler trenger et membran laget av diamant for å bli bra. Eller at noen er villige til å betale over tjue tusen for noen meter med høyttalerkabel.

Det aller nyeste for feinschmeckerne er den siste flatskjermen fra Sharp. 108 tommer. Verdens største tv.

Nå venter vi bare på at dorullholder med høyttalere. Eller vent. Det finnes visst allerede.