• Vi lurer på hvorfor, sier DnB Nor-sjef.

DnB Nors årlige innovasjonskonkurranse har så langt bare fått 17 bidrag fra Hordaland.

I fjor kom det inn 96 bidrag i Hordaland. Da vant bergensfirmaet Weyland og gikk til finalen for sin forskning med å utvinne bioetanol fra cellulose.

Nå haster det for dem med gode ideer: Søknadsfristen er utsatt til 15. mars.

Mye å vinne

Seksjonssjef for SMB (små og mellomstore bedrifter) i DnB Nor, Erik Telle-Ariansen, er skuffet.

— Det har vært liten tilslutning. Og vi lurer på hvorfor. Har det vært for liten oppmerksomhet rundt konkurransen? undres han.

De regionale finalene gir 200.000 kroner i premie og vil finne sted i Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger, Gjøvik, Lørenskog og Grenland i tidsrommet mai-juni. Vinnerne og eventuelle nominerte av sekretariatet går videre til den nasjonale finalen i september hvor hovedpremien er på 1 million kroner.

I tillegg kan man vinne «folkets pris» på 100.000 kroner.

Arrangert i åtte år

  • Eneste kriterium for å delta, er en god idé, sier Telle-Ariansen.

Rett nok pleier de fleste søknadene komme mot slutten av søknadsperioden, men han synes det er rart ikke flere fra Hordaland har meldt seg.

— Flere bør kjenne sin besøkelsestid. Konkurransen gir muligheter til å få både penger, profilering og profesjonell hjelp til videre idéutvikling, opplyser han.

Årets konkurranse er den åttende i rekken etter at DnB Nors innovasjonspris ble lansert i 2003.

I fjor ble Protia i Oslo kåret til vinner, mens bærumsbedriften Aginos kom på 2. plass og Ostomycure, også fra Oslo, fikk både 3. plass og «Folket pris».