Eric Cantona (44) har vakt stor oppmerksomhet med sin finansielle revolusjonslære spredt på Internett.

Den tidligere Manchester United-stjernen ba folk om å ta ut sparepengene for å straffe storbankene, og hisset på seg både banker og politikere da budskapet spredte via Youtube (se videoen her) og Facebook.

Men da det store uttaket skulle skje tirsdag, ble det antiklimaks.

I Cantonas fødeby Marseille merket Crédit Lyonnais, BNP Paribas og Société Générale ikke noen uvanlig aktivitet fra kundenes side, skriver Libérations nettavis. Heller ikke i Paris syntes det å forekomme særlig større kontantuttak enn vanlig, ifølge AFP.

— Cantona flyttet 6 mill.

Eric Cantona skal selv ha varslet en bank om at han vil ta ut «mer enn 1500 euro» fra en BNP-filial i Somme i Nord-Frankrike, melder Libération.

Samtidig siterer Le Figaro finansnettstedet Wansquare på at Cantona for tre dager siden flyttet 750.000 euro - som tilsvarer rundt seks millioner kroner - fra privatbanken Leonardo til en konto i Crédit Lyonnais for å forberede et spektakulært kontantuttak fra storbanken.

Grotesk og uansvarlig. Cantona som finansiell rådgiver, det er ikke spesielt seriøst.

Frankrikes budsjettminister Francois Baroin

Uten blod og våpen

Det hele begynte med et intervju med Presse Océan i oktober der Cantona reflekterte rundt temaet finanskrise.

— Revolusjon, det skjer i dag gjennom bankene; du går i banken og tar ut pengene dine. Hvis 20 millioner mennesker tar ut pengene sine, kollapser systemet. Ingen våpen, ikke noe blod, ingenting à la Spaggiari, sa Cantona. (Albert Spaggiari var hjernen bak et spektakulært innbrudd hos Société Générale i Nice i 1976, red. anm.)

— Grotesk og uansvarlig. Cantona som finansiell rådgiver, det er ikke spesielt seriøst, kommenterte Frankrikes budsjettminister Francois Baroin. Økonomiminister Christine Legarde hevdet sarkastisk at folk må uttale seg om det de har kompetanse på.

Libération nevner apropos at Eric Cantonas kone, Rachida Brakn, tidligere i år var med i en reklamefilm for en av de franske storbankene, Crédit Agricole.