PER JON ODÉEN per.odeen@bt.no

Bergens Tidendes nettutgave har 72.000 lesere i uken som er en fremgang på ti tusen i forhold til siste kvartal i fjor. Daglig har Bergens Tidendes nettavis 31.000 lesere, det er en tilbakegang på tusen i forhold til siste kvartal i fjor.

Men BT er nå etablert som storebror i forhold til Bergensavisen på nettet også. BA har 67.000 ukentlige lesere (en fremgang på tusen i forhold til fjerde kvartal 2000). Men det er likevel fem tusen færre besøk enn det BT har på sin nettavis.

Daglig lesing av Bergensavisen på nett har gått tilbake med hele fire tusen, fra 30.000 i siste kvartal i fjor, til 26.000 i første kvartal i år.

BT på nettet er også vesentlig større enn de to andre store regionavisene; Adresseavisen og Stavanger Aftenblad.

Norsk Gallup har målt bruken av nettsidene, og i oversikten over aldersfordelingen på avisenes nettsider, er det tydelig at BT har størst gjennomslag i aldersgruppen fra tretti år og oppover. Bergensavisen har fremdeles best grep på de aller yngste leserne fra 13 til 19 år, her har BA 11.000 besøk i uken, mens BT har 7000.

Det nasjonale bildet for oppslutningen om nettavisene, viser at norske avislesere på nett flokker til VG som har 824.000 besøk i uken, daglig er det 373.000 som er innom VG Nett.

Nettavisen taper lesere, viser tall for første kvartal 2001.

Besøkstallene for de fleste norske nettaviser, portaler og søkemotorer holder seg stort sett stabile. Noen peker seg imidlertid ut. Schibsted er i ledelsen med Scandinavia Online (Sol), med 113.000 lesere. VG Nett, Kvasir og ABC Startsiden. Disse ligger stabilt i toppen når det gjelder ukentlig og daglig oppslutning. Spesialpublikasjonen IT-avisen er også blant vinnerne i Norsk Gallups undersøkelse for første kvartal av 2001.

Verre er det for Spray-eide Nettavisen, som mister mange tusen lesere på daglig og ukentlig basis. Sprays satsinger på internett mistet til sammen 40.000 ukentlige besøk fra norske nettbrukere fra fjerde kvartal i fjor til første kvartal i år.

Les også: — Dette er bare begynnelsen