Julaften lanserer Bergens Tidende en applikasjon (app) som lar deg lese papiravisen på Ipad og Iphone.

— Dette blir en pdf-utgave av avisen. Det betyr at du kan lese sidene slik de er satt opp i papirutgaven, sier digitalredaktør i Bergens Tidende, Tor Arne Fanghol.

Jobber med ny app

Så langt er det rundt 60.000 Ipad-enheter i Norge. Når alle harde pakker er åpnet julaften, er kanskje tallet mye større.

— Det er viktig for oss å være til stede på denne plattformen, og å være litt tidlig ute, sier Fanghol.

I løpet av første kvartal i 2011 kommer det også et selvstendig BT-produkt til nettbrett.

— Dette blir en interaktiv versjon som utnytter mediet til det fulle, blant annet med video. Vi jobber hardt med å utvikle denne applikasjonen nå.

Løssalg

Ipad- og Iphone-eiere kan laste ned én utgave av BT gratis fra i applikasjonen som blir tilgjengelig julaften. Deretter må en betale for hver utgave.

— Etter hvert kommer vi med tilbud om abonnement, både til nye lesere og til dem som allerede abonnerer på papirutgaven.

- Blir PDF-versjonen lagt ned når det den nye app-en kommer i 2011?

— Nei, de vil leve side om side som to ulike produkter. En del lesere vil nok fortsatt ønske å lese BT som PDF.

App-ene blir i første omgang bare tilgjengelig for Apple-produkter, men digitalredaktøren lover at folk med Androide-telefoner og -brett også skal få egne versjoner etter hvert.

Miniprogrammet som lanseres julaften heter BT eavis. Du finner det ved å søke på Bergens Tidende i AppStore. Send oss gjerne tilbakemeldinger på e-post eller i kommentarfeltet under.

Ønsker du å lese BT på Ipad? Si din mening.

DIGITALT: Slik ser BT ut i app-en som kan lastes ned på julaften. FOTO: Roar Christianse