— Vi har sendt ut et generelt permisjonsvarsel etter at en skrogleveranse fra Ukraina er forsinket. Skroget skulle vært levert i midten av april, men kommer ikke før i juni. I den perioden greier vi ikke å sysselsette alle, sier administrerende direktør Terje Sjumarken.

Bergen Group BMV har totalt 190 ansatte.

Minst 50

— Hvor mange vil bli omfattet av permitteringer?

— Det er litt tidlig å si. Vi regner med at minst femti ansatte må ut i permittering. Men tallet kan bli høyere, sier Sjumarken.

Han forklarer at flere av bedriftens folk er leid ut til virksomheter i bergensområdet. I tillegg har verftet oppdrag med reparasjon av skip langs kai og i dokken.

— Vi håper dermed at færrest mulig blir berørt i denne omgang. Hvor mange som totalt blir permitterte vet vi først i slutten av neste uke, sier Terje Sjumarken.

Det forsinkede skroget er et avansert offshorefartøy som skal leveres til Atlantic Offshore i november. Skroget produseres i Ukraina. Men verftet der har hatt problemer med å skaffe nok arbeidsfolk, og følgelig er leveransen blitt forsinket.

Tomme ordrebøker

Bergen Group BMV opplever en langt sterkere konkurranse enn før, og ordreboken på nybygg er tom for øyeblikket.

— Det dårlige shippingmarkedet gjør at det er tilnærmet full stopp i byggingen av andre typer skip. Dermed kaster europeiske verft, som ikke tidligere har bygget offshorefartøyer seg inn i dette markedet. Det betyr langt tøffere konkurranse for oss, forklarer Sjumarken.

Han forteller at verftet jobber knallhardt med å få på plass nybyggingskontrakter. I tillegg til andre typer oppdrag som ombygginger og reparasjoner.

— Vi har ikke hatt en tilfredsstillende ordreinngang i BMV. Men vi håper å komme med gode nyheter snart, sier Sjumarken.

Håper

Klubbleder Arne Vindenes i Bergen Group BMV må bare konstatere at det ikke er nok arbeid til alle i bedriften i øyeblikket.

— Situasjonen oppleves som dramatisk når vi må permittere. Men det er ikke nok arbeid i markedet. Så håper vi at vi kan kapre nye kontrakter snart. Da vil dette roe seg, sier Vindenes.