Å miste kabelsignalene er ikke noen ønskesituasjon i noe tilfelle, men når kabelsignalene forsvinner samme dag som det analoge bakkenettet slukkes, blir forvirringen bortimot total.

Ingen sammenheng – Vi ønsker naturligvis aldri at slikt skal skje, og spesielt ikke i dag, sier kommunikasjonsrådgiver Anne Mette Tuvin til bt.no.

Hun forsikrer at det ikke er noen sammenheng mellom problemene med BKKs kabelsignaler og slukkingen av det analoge bakkenettet. Abonnentene ble varslet via SMS eller melding på BKKs nettsider om at det var feil på kabelnettverket.

– Vi har lokalisert en større feil i vår hovedsentral for kabel-TV, og det er denne som har forårsaket svarte skjermer hos våre kunder i formiddag. Vi jobber på spreng med å få alle kanalene opp igjen, sier Tuvin.

TV-kvelden går ikke i vasken

BKK leverer kabel-TV til i underkant av 11.000 husstander i Bergen og omegn. Til å begynne med var alle kabelkundene uten TV-signaler, men etter noen timer fikk BKK orden på de analoge kabelsignalene.

Rundt klokken 14 hadde alle abonnentene fått tilbake de analoge TV-kanalene, men de digitale kanalene var fortsatt ute.

– Kunder med digital mottaker vil dessverre ikke kunne benytte denne før feilen er helt rettet. Vi håper at alt skal være på plass igjen innen klokken 17 i ettermiddag, sier Tuvin.

Les også: Slukket TV-signalene

TILFELDIG: Det var helt tilfeldig at BKKs kabelsignaler forsvant samme dag som det analoge bakkenettet ble slukket.
Bjelland, Håvard