— Nå blir det en ekstra slump akevitt i glasset til jul, sa Fredriksen smilende da hun tok imot prisen Årets Sunniva fra Bergens Næringsråd og Gjensidige fredag ettermiddag.

Det var på næringsrådets årlige julelunsj at prisen ble delt ut, og vinneren mottok stående applaus, sammen med premien, 30.000 kroner og et bilde av Vibeke Hetland.

- Veldig glad og veldig stolt

Juryen la vekt på at vinneren i sin jobb har vært endringsorientert og strukturert, og trakk frem at da Fredriksen tiltrådte stillingen i 2012 var BA i en spesiell situasjon, men at lederen på kort tid har snudd minus til pluss. BA kunne i fjor vise til et overskudd før skatt på 6,3 millioner kroner. Det er det beste siden 2005.

Hun ble videre beskrevet som "moden, men det stort videre potensial", og fikk ros av juryen for å motivere de ansatte gjennom å stille tydelige krav.

— Jeg er veldig glad og veldig stolt nå. Dette er en stor inspirasjon for meg, og en viktig erkjennelse av resultatene vi har oppnådd sammen, sa BA-sjefen fra podiet.

13. år på rad

Veslemøy Tvedt Fredriksen trer med det inn i 12 andre kvinners selskap. Sunniva-prisen, oppkalt etter Bergens skytsengel St. Sunniva, ble fredag delt ut for 13. året på rad. Prisen er ment "som en oppmuntring til en kvinne som er kommet godt i vei med sin karriere, som ikke allerede er allment kjent, og som har potensial til å utvikle seg videre", og deles ut av Bergen næringsråd i samarbeid med Gjensidige.

Tidligere Sunniva-vinnere er:

Linn Cecilie Moholt (2011)

Siv Juvik Tveitnes (2010)

Jeanette Heggland Søvik (2009)

Yvonne Torgersen (2008)

Lise Reinertsen (2007)

Sølvi Rolland Murhpy (2006)

Benedicte Schilbred Fasmer (2005)

Vibeke Eriksen (2004)

Janne Vangen Solheim (2003)

Helga Raa (2002)

Marit Warncke (2001)

Irene Årvik Kyte (2000)