• Vi har fulgt alle lover og regler. Jeg er meget forbauset over disse grunnløse påstandene.

Les hovedsaken:

Det skriver Kennet Nilsen i en e-post. Han var styreleder og eide Marholmen Brygge gjennom Ktv Holding før konkursen.

— Alle ansatte har arbeidsavtaler og har fått den lønn de skal ha, skriver han, og avviser grunnlaget for rettssaken og brudd på arbeidsmiljøloven. Senere skriver han også at de er selv ansvarlig for betalingsproblemene som har ført til at de ikke fikk lønn.

Ikke ansatt

Nilsen skriver også at Sahar Ramezani og Elly Lundquist ikke var ansatte, men innleid via selskapet sitt. Dette avviser de. I en e-post fra Marholmen Brygge AS som de har vist BT omtales de dessuten som ansatte.

Han avviser også påstander om mangel på skriftlige oppsigelser.

— Thunes leverte oppsigelse selv. De andre var ikke ansatt, skriver han.

Vi har vært fryktelig uheldige med ansettelsene. Kennet Nilsen

Om dårlig behandling av ansatte, svarer han at «dette stemmer ikke». Han avviser også at han skal ha sagt at Thunes «skulle få et helvete» dersom han gikk til rettssak og at «arbeidsmiljøloven ikke gjaldt hos han».

— Slik jeg oppfatter det er dette løgn.

At han skal ha «vært i mange rettssaker og vunnet alle», besvarer han slik:

— Har aldri sagt dette, og har aldri vært i noen rettssaker, sier han. Nilsen avviser også at Richard Hansen ble beskyldt for underslag.

At Hansen fortsatt sto oppført som daglig leder under konkursen i Event1, begrunner han med at det må ha skjedd en feil i rapporteringen til Brønnøysund.

- Hvorfor byttet du navn på disse selskapene kort tid før de gikk konkurs?

— På slutten ble det gjort et forsøk på å redde selskapet med nytt forretningsområde. Derfor navnebytte.

«Fryktelig uheldige»

Nilsen skriver også at andre enn han selv hadde ansvar for den daglige driften av selskapene som er avviklet. Selv har han bare vært styreleder og eier.

— Ingen av selskapene ville gått konkurs om jeg hadde fungert som daglig leder selv. Dessverre er det bare 24 timer i døgnet.

Nilsen skriver om seg selv at han i dag drifter fire selskap med 25 ansatte og sunn forretningsdrift.

— Vi har vært fryktelig uheldige med ansettelsene. De dere har snakket med er av meget spesiell karakter, som gjør ting som ikke er akseptert i den virkelige verden.

Les hovedsaken: