Den japanske elektronikkgiganten forholder seg taus til påstander om at selskapet har planer om lansering av PlayStation 3 for å møte Microsofts annonserte konsoll Xbox. Ifølge rapporter i britisk presse har Sony presset opp utviklingstakten for den neste versjonen av PlayStation 3 etter at Microsoft fremskjøv markedsføringskampanjen tidligere denne måneden. Xbox skal etter planen lanseres i USA og Japan før jul, og i Europa rett etter nyttår 2002.

Sony sier de ikke under noen omstendighet kommer til å lette på lokket om den nye PlayStation-modellen tre fattige måneder etter PS2 ble lansert i Europa.

— Vi har ingen planer om å kunngjøre PS3. Vi har nettopp lansert PS2. En slik annonsering ville være rent idioti, sier en talsmann for Sony UK til ZDnet.co.uk.

Likevel holder talsmannen døren på gløtt for en snarlig introduksjon av PS3.

— Det vil alltid være Sonys intensjon å utforske ny teknologi. Da den første PlayStation ble lansert, startet vi umiddelbart på teknologien for PS2.

Rapporter i britiske spillblader forrige uke hevdet at Sony vil gjøre PS3 til kjernen i selskapets satsing på hjemmeunderholdning. Maskinen skal styre innhold fra mediekjempens andre avdelinger som musikk og film. Nettbank og netthandel er også tjenester som Sony planlegger for neste versjon av PlayStation-konsollen, skrev nettmagasinet Gamespot.co.uk.

Leder for Sonys forskning og utviklingsavdeling, Shinichi Okomoto, sa i en tale ved lanseringen av PS2 at forskningen på neste utgave var i godt gang. Han håper datakraften i PlayStation 3 ville bli 1.000 ganger kraftigere enn forgjengeren.(Origo)