Hackere plukker lett opp informasjonen som sendes mellom brukerne og enkelte nettbanker, viser et datasikkerhetsfirma. Sikkerhetshullet som utnyttes har vært kjent i konsulentmiljøer i ett år. Likevel er det ikke tettet i alle norske nettbanker, sier administrerende direktør i sikkerhetsfirmaet I-Nett Norge, Christian Nilsen. Firmaets demonstrasjon av sikkerhetsbristen var klarert med Økokrim. Den skal gjentas 13., 14. og 15. mars i Stavanger, Trondheim og Bergen.

Tidligere i uken avslørte sikkerhetsselskapet Men & Mice en datafeil som har gjort tre norske banker sårbare for datainnbrudd. Fokus Bank, Gjensidige NOR Sparebank, og Vår Bank og Forsikring hevder at kundenes konti ikke har vært i fare.

— Den offentlige utredningen om digitale signaturer, Uten penn og blekk, antyder ordninger som fjerner sårbarheten vi avslørte, sier Nilsen i I-Nett Norge ifølge digitoday.no.

Det går to til tre år før digitale signaturer blir utbredt i forvaltningen, selv om enkelte andre aktører kan være tidligere ute, ifølge leder for det offentlige utvalget som har skrevet Uten penn og blekk, Katarina de Brisis.

Flere selskaper er i gang med å utvikle et system for digitale signaturer og elektronisk ID.

— Telenor og Posten Norge utvikler sammen en felles standard for elektronisk ID og digital signatur, sier informasjonssjef i ErgoGroup, Marian Rui Xavier til Origo.(Origo)