Potten etter rettssaken mot den nettbaserte musikktjenesten mp3.com ligger rundt 20 millioner dollar, eller omlag 180 millioner kroner. BMG sier at alle artistene som er ofre i mp3.com-saken får erstatning, uavhengig om kontraktene spesifiserer det eller ikke. Tidligere har plateselskapet sagt at kun artister med kontrakter som spesifiserer slik erstatning får vederlag.

Tusener av BMG-artister skal være ofre for brudd på opphavsrettighetene fra mp3.coms side. Men bare 20 til 30 prosent av dem har kontrakter som sier at de har rett på erstatning hvis BMG vinner eventuelle søksmål.

— Vi setter pris på forholdet til artistene våre. Det vil vi gjerne vedlikeholde, sier administrerende direktør for BMG i Nord-Amerika, Bob Jamieson, til Reuters.

Utspillet kommer i kjølvannet av en konflikt med artistenes forleggerne om nettsalg av musikk. Plateselskapene mener forleggernes høye vederlagskrav truer planene om kommersielle salgskanaler på nett. Fildelingstjenesten Napster frir til forleggerne, og sier at den kommende betalingstjenesten skal sikre artister og forleggere vederlag uavhengig av hvilket plateselskap som utgir musikken. BMG er i partnerskap med Napster.

Mp3.com lar brukerne registrere musikksamlingen sin slik at de senere kan lytte til den gjennom en hvilken som helst datamaskin med nettoppkobling. Saksøkerne hevder at mp3.com har kopiert sangene deres illegalt.

Nettselskapet har allerede betalt mer enn en milliard kroner i skadeerstatninger til plateselskapene Sony, EMI, BMG, AOL Time Warner og Universal. Tjenesten måtte stenge i fjor, men åpnet igjen etter at en lisensieringsavtale ble inngått med de store plateselskapene. (Origo)