Miljøstiftelsen Zero opplyser i dag at tidligere guvernør i California Arnold Schwarzenegger vil holde hovedinnledningen på årets Zero-konferanse som arrangeres på Clarion Hotel Oslo Airport 21.-22. november i år.

Sterkt miljøengasjement

Som guvernør i Carlifornia markerte Schwarzenegger et sterkt milljøengasjement og tok initiativ for at California skulle bli ta en lederrolle i utvikling og etablering av ny fornybar energiproduksjon, skriver Aftenbladet.no.

Schwarzenegger satte California i det internasjonale førersetet og gjorde delstaten til et globalt forbilde for politikere og næringslivledere som har som mål å gjøre noe for å stoppe den globale oppvarmingen.

Klimalovens far

En av de viktigste tingene han oppnådde som guvernør var klimaloven (the Global Warming Solutions Act) som ble vedtatt i 2006 – et tverrpolitisk samarbeid om å redusere Californias klimagassutslipp. Han etablerte også hydrogenveien the California Hydrogen Highway og the Million Solar Roofs Plan, et program som har som mål å etablere 3000 nye megawatt med solenergi innen 2015.

— Ingen andre politikere i verden har vært bedre på gjennomføring innen klimapolitikken enn det Schwarzenegger var da han var guvernør. Det er derfor det er så viktig for ZERO at norske beslutningstagere i politikk og næringsliv får høre hva han har å si, sier daglig leder i miljøstiftelsen Zero, Einar Håndlykken til avisen.