Det er 617 flere hordalendinger uten arbeid i mars i år sammenlignet med samme måned i fjor. Det er en økning på 11 prosent. Også i Sogn og Fjordane ble flere arbeidsledige.

Arbeidsledigheten i Hordaland var på 2,3 prosent i mars, skriver Nav Hordaland i en pressemelding. Totalt var det registrert 6162 mennesker uten arbeid i Hordaland.

— Det er en økning i ledigheten hittil i år sammenlignet med samme periode i fjor. Takten i økningen er på vei ned. Vi har fremdeles et stabilt arbeidsmarked i Hordaland, men vi venter at ledigheten fortsatt øker utover våren, sier Tommy Johansen, assisterende fylkesdirektør i NAV Hordaland.

— I hvilke bransjer øker ledigheten?

— Egentlig i alle. Tidligere var det bygg og anlegg og industrien som hadde den største økningen i ledigheten. Nå øker ledigheten i alle bransjer, sier Johansen.

Forventer økt ledighet

Ledigheten for innvandrere fra OECD-landene økte med 9 prosent i Hordaland.

— I høst var det en langt større økning i ledigheten for denne gruppen. Vi er glade for at tallene ser ut til å ha normalisert seg, sier Johansen.

I mars ble det lyst ut 2149 stillinger i Hordaland. Dette er en økning på 222 stillinger, men dette henger sammen med at påsken i fjor var i mars.

Flere ledige også i Sogn og Fjordane

Justerer man for antall arbeidsdager, var det også nedgang i tallet på stillinger.

Også i Sogn og Fjordane økte arbeidsledigheten i mars i forhold til samme måned i fjor. Totalt er det 1293 mennesker uten arbeid ved utgangen av måneden, noe som er en økning på 123 personer i forhold til mars 2013. Arbeidsledigheten i Sogn og Fjordane er 2,3 prosent, den samme som Hordaland.