ÅSMUND EGELAND asmund.egeland@bt.no

Bare i løpet av torsdag og fredag har åtte ansatte sagt opp, alle redaksjonelt ansatte. Blant dem som har sagt opp er tre vaktsjefer for nyhetene, fire reportere i Oslo og Bergen og en sportsjournalist. — Frusterte ansatt - De fleste er frustrerte. De savner signaler fra ledelsen, og ønsker å vite hvor veien for TV 2 Interaktiv går videre, sier lederen for de organiserte i Norsk Journalistlag, Knut Erik Hareide, til BTs nettavis.

En av de ansatte sa det slik: - Det er en del av oss ansatte som tviler på Gunnar Stavrums evne til å lede.

I slutten av mars ble det kjent at TV 2 Interaktiv må kutte 17 millioner kroner i budsjettet. TV 2s internettsatsing har lenge vært et pengesluk, og ledelsen bestemte seg for å stenge igjen kranen. Nettsatsingen gikk i fjor med fem millioner kroner i minus. Tøff periode Klubbleder Hareide mener at ledelsen ikke trenger å si opp noen ansatte nå.

— Etter at så mange har sagt opp frivillig regner jeg det som en selvfølge at det ikke kommer på tale med oppsigelser, sier han.

Han tror det blir en tøff periode for TV 2 Interaktiv fremover.

— Nå ligger vi nede. Vi som er igjen må få dette til å gå. Men det blir tøft. - Ingen oppsigelser Direktør i TV 2 Interaktiv, Gunnar Stavrum, sier at ingen blir oppsagt.

— Personer som har sagt opp har fått tilbud om tre månders etterlønn. Ansatte i Bergen har fått tilbud om ny jobb i Oslo, sier Gunnar Stavrum til BTs nettavis.

104 personer var tilknyttet TV 2 Interaktiv. Nå er det 75 igjen. I tillegg til personene som har sagt opp, har TV 2 kvittet seg med en del kortsiktige engasjementsstillinger.

— Vi er mer solide i dag. Vi kommer nok til å produsere færre nettsider. Men jeg tror ikke publikum merker noe, sier Stavrum.

— Ansatte mener at du gir for uklare signaler om TV 2 Interaktivs fremtid. Hva sier du til det?

— Jeg tror de er misfornøyde fordi de er uenige i måten TV 2 Interaktiv skal utvikle seg på, ikke fordi de har fått uklare signaler fra meg.

— Kommer du til å fortsette i direktørjobben?

— Ja.