Nettsidene til det japanske regjeringspartiet og landets utdanningsdepartement krasjet etter et hackerangrep fra Sør-Korea i helgen. Politiet sier at det hovedsaklig var en gruppe universitetsstudenter som stod bak angrepet. Angrepet var en protest mot en historiebok som blir lansert i japanske skoler på tirsdag. Boken tar ikke nok hensyn til Japans aggressive krigshistorie, mener Sør-Korea.

Sør-Korea har tidligere kritisert et utkast til boken. Den beskriver Japans tidligere imperialisme og krigsinnsats som frigjøringshjelp til kolonialiserte nasjoner i Asia. Sør-Koreas utenriksminister innkalte den japanske ambassadøren i Seoul på teppet i forrige måned og uttrykte landets protester mot boken.

Japan koloniserte Korea i 1910 og nektet koreanerne å bruke eget språk og egne navn de neste 35 årene. Flesteparten av de 100.000 kvinnene som ble tvunget til sexslaveri i den japanske armeen under krigen var koreanske.

Forholdet mellom landene forbedret seg i 1998 da Japans statsminister Keizo Obuchi overleverte en skriftlig unnskyldning til Koreas president Kim Dae-jung, skriver Reuters.(Origo)