Europa slipper ikke unna Amazons jakt på overskudd. Servicekontoret i Haag pakkes ned, og tjenestene flyttes til selskapets to gjenværende operasjoner i Slough, Storbritannia og Regensberg, Tyskland.

— Vi er i stand til å levere samme kundeservice med to sentre som vi gjorde med tre. Vi er svært fornøyde med vår vekst i Europa, og vi investerer mer og mer, sier Amazons ansvarlige for internasjonale salg, Diego Piacentini, til Reuters.

De 240 ansatte som blir rammet av nedleggelsen får tilbud om jobb i et av de to andre servicekontorene, men det er uklart hvor mange som aksepterer tilbudet. Amazon.com sysselsetter drøyt 1.800 mennesker i Europa.

Amazons nettbutikker i Storbritannia, Frankrike, Tyskland og Japan doblet salget i fjor. Salget går tråere i den amerikanske moderbutikken, og med en generell nedbremsing i den amerikanske økonomien må bjellesauen i den nye økonomien ty til høyst tradisjonelle virkemidler for å gå i pluss.

Den 30. januar ble nettbutikken tvunget til å kutte store deler av sin amerikanske serviceavdeling på veien mot lønnsomhet. Femten prosent av nettbutikken Amazons 8.500 ansatte måtte gå i den kraftigste slankekuren noensinne i den seks år gamle nettbedriften.

Pengene har rent ut hos Amazon.com siden butikken åpnet nettsidene første gang i 1995. Fra siste kvartal i 1999 økte underskuddet fra 323,2 millioner dollar til 545 millioner dollar for fjerde kvartal i fjor.

(Origo)