Selskapets norske virksomhet økte i fjor overskuddet sitt med 24 prosent fra året før, og landet på et forsikringsteknisk resultat på 1,26 milliarder danske kroner. Selskapets premieinntekter har derimot gått ned både i Norge og Skandinavia. Men færre ansatte og et bedre forhold mellom inntekter og risiko har løftet resultatet, melder selskapet i en pressemelding.

Bare i Fyllingsdalen har danske Tryg i løpet av de siste par årene redusert antall ansatte fra over 900 til rundt 800 ansatte.

— Og vi forventer å forbli omtrent på dette nivået i løpet av de neste årene, sier Tepstad.

Parkeringsforsikring

- Dukker det opp nye ting som vi forsikrer nå, men som vi ikke forsikret tidligere?

— For Trygs del lanserte vi i august i fjor en parkeringsforsikring uten bonustap. Mange opplever at blilen deres blir skadet mens de står parkert. Bulkeskader kan fort kost opp mot 50.000 kroner, og det blir fort en vanskelig avveining om kunden skal ta dette på forsikringen eller betale det selv, ettersom mange vil miste mye bous. Siden vi startet opp med dette for et halvår siden har 350 parkeringsskader sluppet unna bonustap, sier Tepstad.

- Betyr den nye ordningen at kundene snart setter sammen sin kaskoforsikring på bilen selv?

— Vi skal dekke katstrofene, og ønsker derfor å gjøre en del av valgene for kundene. Men enkelte elementer av kaskoen vil nok være mer åpne for valg, sier Tryg-direktøren.

Brannene vil slå litt ut

- Vil brannene i Lærdal og Trøndelag slå ut i Trygs regnskapstall for første kvartal i år?

— Januar vil nok bli en dårlig skademåned, men vil ikke påvirke resultatet vårt vesentlig. Men naturrelaterte skader basert på kilimaendringene gir ofte store tall. Og over tid har vi sett at dette øker risikoen, og dermed også prisene både for privatpersoner og næringsliv, sier Tepstad.

Han viser til at de mange stormene som rammet Danmark i fjor var med å prege selskapets fjordårsresultat.