Airbus håper at det nye flyet skal bidra til å gjenopprette tilliten som gikk tapt på grunn av en konflikt i konsernets ledelse etter at det ble meldt om forsinkelser i utviklingen av den nye jumbojeten A380.

Krisen i Airbus oppsto samtidig med at amerikanske Boeing presenterte sitt nye fly Boeing 787, også kalt Dreamliner. Mens Airbus forsøkte å løse krisen, har Boeing halt inn flere hundre bestillinger på det nye flyet.

Det nye Airbus A350 X-WB-flyet skal konkurrere både med 787-flyet og det eldre Boeing 777, begge mellomstore til store langdistansefly.

Flyet har bredere kabin og større vinduer. I tillegg blir flyet mer drivstoffeffektivt fordi det bygges med en større andel lettmetallkomponenter, ifølge Airbus’ nye sjef Christian Streiff.

Airbus lanserte først A350 i all hast for at Airbus skulle ha en konkurrent til Dreamliner-flyet, men den første versjonen truet med å ende som en fiasko fordi det var for lite avansert til å konkurrere.

På grunn av krisen i Airbus og det attraktive nye Dreamliner-flyet har Boeing den siste tiden tatt igjen ledelsen på passasjerflymarkedet som Airbus har hatt de siste årene.