— Tjenesten er klar så fort Telenor Mobil gir sin tillatelse, sier assisterende direktør i Aftenposten Interaktiv, Tone Løyland, til nyhetsbyrået Origo. Siden vi snakker om en vare som betales over mobilen men leveres i et annet medium må løsningen klareres med Kredittilsynet, sier hun.

Betalingen skjer ved at leserne taster inn telefonnummeret sitt på nettsiden. Deretter får de tilbake en kode i en SMS-melding, og koden oppgis i et felt på nettsiden. Dermed blir avisen tilgjengelig og betalingen skjer gjennom telefonregningen. Avisen kommer i form av en PDF-fil som kan leses i programmet Acrobat Reader. Den elektroniske avisen skal inneholde alt fra papirutgaven.

Det har vært konflikt mellom de norske nettavisene og Telenor om hvor mye teleoperatøren tar i kommisjon på levering av innholdstjenester.

— Dette spørsmålet er holdt utenfor i denne omgang, sier Løyland.

Jakten på nye inntektsmodeller i nettavisene kommer som følge av et vanskelig annonsemarked. Svikten i annonsemarkedet har allerede ført til oppsigelser i flere av Norges ledende nettsatsinger.

— Siden annonsemarkedet ikke er tilstrekkelig for å drive nettavis vil nok betaling i en eller annen form bli introdusert. Ideen om SMS som middel for elektronisk småpengebetaling er meget god, sa utviklingsdirektør i Cell, Erling Maartmann-Moe, til Origo i mars.(Origo)