Systemet fungerer ved at brukeren går til en bestemt webside, og taster inn mobiltelefonnummeret sitt. I løpet av kort tid får man tilbake en SMS med en kode som tastes inn på den samme siden. Deretter åpnes tilgang til dagens aften— og morgenutgave. Tilgangen til avisene er gyldig frem til midnatt samme dag. Brukeren får en bekreftelse om at tjenesten er benyttet via mobiltelefonen, og at telefonregningen blir belastet med 10 kroner.

Avisens morgenutgave blir gjort tilgjengelig fra klokken 02 om natten, mens tilsvarende tid for aftenutgaven er klokken 14. Avisen selges i PDF-format, det vil si bilder av avissidene, som eksempelvis kan leses i programmet Acrobat Reader. Av tekniske årsaker er ikke rubrikkannonsene mulig å lese via systemet, skriver Aftenposten.

Aftenpostens abonnenter kan via Aftenposten Interaktiv få tilgang til nettutgaven gratis. Leseren oppgir i tilfelle abonnement- og telefonnummer før tilgang.

— Vi har vært klare for tjenesten en stund men har ventet på Telenor Mobils tillatelse, sa assisterende direktør i Aftenposten Interaktiv, Tone Løyland, til nyhetsbyrået Origo i midten av mai. Siden vi snakker om en vare som betales over mobilen men leveres i et annet medium må løsningen blant annet klareres med Kredittilsynet, sa hun.

Det har vært konflikt mellom de norske nettavisene og Telenor om hvor mye teleoperatøren tar i kommisjon på levering av innholdstjenester.

— Dette spørsmålet er holdt utenfor i denne omgang, sier Løyland.

Nettsalget av Aftenposten er et prøveprosjekt.

Jakten på nye inntektsmodeller i nettavisene kommer som følge av et vanskelig annonsemarked. Svikten i annonsemarkedet har allerede ført til oppsigelser i flere av Norges ledende nettsatsinger.

— Siden annonsemarkedet ikke er tilstrekkelig for å drive nettavis vil nok betaling i en eller annen form bli introdusert. Ideen om SMS som middel for elektronisk småpengebetaling er meget god, sa utviklingsdirektør i Cell, Erling Maartmann-Moe, til Origo i mars.(Origo)