Zachariasbryggen er i ferd med å bygges om, og satser på å åpne før 17. mai. Når ombyggingen er over får Zachen tolv restauranter med plass til 3000 gjester, og på taket kommer uterestaurant.

— Zachariasbryggen blir spektakulær når stedet åpnes. Det blir noe helt unikt, med plass til mer enn 3000 mennesker inne og ute, sa sjef i Ricks Gruppen til bt.no for noen uker siden.

Totalt har hans selskaper investert cirka ti millioner kroner når de åpner. Han frykter ikke det ender med tap, enten det blir solskinn eller ei.

Frykter kaos

Men politiet frykter kaos. Nylig ble det kjent at politiet skal sende uniformerte betjenter inn på byens skjenkesteder på kveldstid.

Denne uken sendte Hordaland politidistrikt en bekymringsmelding til Bergen kommune. Brevet, som ble sendt til skjenkekontoret, gjelder nettopp området rundt Zachariasbryggen og Torgallmenningen.

— Politiet ønsker å uttrykke bekymring for fortetningen og utvidelsen av utesteder i området ved Torget og Bryggen, heter det i brevet.

Ricks Gruppen har sendt skjenkekontoret flere søknader om alkohol- og matservering på Zachariasbryggen den siste tiden. Politiet ber nå kommunen om ikke å la utelivsaktørene utvide skjenkearealet og antall gjesteplasser før området tilrettelegges for den økte aktiviteteten.

— Området er allerede sterkt belastet med ordensforstyrrelser og voldssaker, som oftest i kombinasjon og årsakssammenheng med ruspåvirkede mennesker, heter det i brevet .

Ikke mer vold

Tom Greni, som tidligere har stilt seg positiv til uniformert politi på utestedene, frykter ikke avslag fra skjenkekontoret.

— Nei, jeg tror ikke det er en stor sammenheng mellom flere folk og mer vold. Om du ser på alkoholkonsumet i Bergen sentrum har det gått drastisk ned de siste årene. Jeg kan ikke forstå at det skal ha noe innvirkning, forteller Greni.

Han mener videre at det er volden i bydelen som er det viktigste å ta.

— Vi skal ha et ordentlig vakthold. Men om vi får flere kunder til Zacken er det fordi vi får de fra andre utesteder. Sum a summarum blir det nok like mange mennesker i byen, tror Greni.

Deler du politiets bekymring? Bruk kommentarfeltet.

ADVARER: Politiet frykter mer vold i sentrum, og advarer mot å utvide Zachariasbryggen.
ODD E. NERBØ
UTSIKTEN: Her er tegningen som viser uterestauranten på Zachariasbryggen.
MICHELLE VARGAS (tegning)