Hun reagerer sterkt på at noen fremstiller seg som representanter fra kommunen, og misbruker kommunens logo og byvåpen.

Kommunen har fått mange henvendelser fra publikum om en brosjyre med reklame for reiser til Tyrkia. Brosjyren er sendt som vedlegg i fredagens utgave av Bergens Tidende. Turoperatøren er RSD (Reise Service Deutschland).

Mange henvendelser

På brosjyren er byvåpenet til Bergen trykket, noe som gir inntrykk av at kommunen er medarrangør av Tyrkia-reisene. Flere bergensere har ringt kommunens sentralbord og spurt om bruken av logoen. Flere lurer på om det er trygt å benytte denne reisearrangøren siden kommunen later til å være en samarbeidspartner.

— Vi vil gjerne takke alle oppmerksomme bergensere for at de reagerer og tar seg bryet med å si fra til oss. Det viser at annonsøren prøver å gi seg ut for å være fra Bergen kommune, og det kan vi ikek akseptere, sier Røssland til kommunens egne nettsider.

Til BT sier hun de ikke vet hvilke konsekvenser dette vil få.

Det viktigste her er at vi må få stoppet misbruket av logoen, sier hun.

Får ikke svar

Bergen kommune har flere ganger prøvd å komme i kontakt med reiseselskapet, men har ennå ikke fått svar på sine henvendelser.

I meldingen som kommunen har lagt ut på nettsidene sine, legger de samtidig ut retningslinjene for bruk av Bergen kommunes logo.

«Bergen kommunes logo skal kun brukes av avdelinger, bydeler eller bedrifter i Bergen kommune, eller tiltak Bergen kommune støtter eller er en del av.

Logoen skal ikke benyttes til kommersiell bruk. All annen bruk skal skje i samråd med Seksjon informasjon. Logoen består av emblem, skrift og linje, og skal kun brukes i sin helhet. Størrelsesforholdet mellom disse elementene må ikke endres.

Skal logo benyttes i forbindelse med film, reklame, annonser, profileringsmateriell, webannonse eller lignende, skal Seksjon informasjon godkjenne og se gjennom på forhånd hvordan logoen benyttes.»

Gitt klar melding

Sjefredaktør Gard Steiro i Bergens Tidene sier det har skjedd en svikt i rutinene.

— Dette er uheldig og skal ikke skje. Vi har selvfølgelig gitt en klar tilbakemelding til annonsøren, sier Steiro.

ADVARER: Finansbyråd Liv Røssland (Frp) tolerer ikke misbruk av kommunens logo og byvåpen.