Forrige uke ble Playstation Network hacket og ukjente gjerningsmenn kan ha stjålet personlige opplysninger fra 77 millioner brukere verden over, inkludert 500.000 nordmenn.

Sony sier i en offisiell melding på Playstation.com at de ikke kan utelukke at hackerne har greid å kopiere informasjon om brukernes kredittkort. De oppfordrer derfor kundene om å ta kontakt med sine respektive kredittkortkortselskap for å få en utskrift av de siste transaksjonene, slik at eventuelle mistenkelige trekk kan rapporteres.

Kan ikke utelukke

Også tjenesten Sony Qriocity service, som brukes til å laste ned lyd og video via Playstationmaskinene, er rammet av hackerangrepet.

I tillegg er brukernavn og passord, kjøpshistorikk, e-postadresser, fødselsdager og andre data fra millioner av brukere på avveie.

— Vi har ingen bekreftelse på at noe er stjålet, men kan ikke utelukke at det har skjedd, sier Marius Steen, PR-ansvarlig for Playstation Norge, som er en del av Nordisk Filmdistribusjon, til Aftenposten.no.

— Grunnen til at det er nede nå er at vi ønsker å gjøre det så sikkert og vanntett som overhode mulig, sier Steen.

- Når kommer nettverket opp igjen?

— Vi har ingen konkrete tidspunkter nå, men dette er svært alvorlig for oss. Vi vet at mange spiller daglig og vi vil være oppe igjen så snart vi klarer.

- Vil dere gi erstatning dersom det viser seg at kredittkort er tappet?

— Nøyaktig hva vi vil gjøre kommer vi tilbake til når det oppstår konkrete situasjoner.

Beklager

Sony sier i en internasjonal pressemelding:

— Vi beklager at både Playstation Network og Qriocity services er nede, og vi jobber døgnet rundt for å få dem tilbake på nett. Parallelt med dette arbeider vi også med å styrke vår infrastruktur for at noe lignende skal skje igjen, lød den første meldingen fra Sony.

Nå later det til at omfanget av sikkerhetsskandalen vokser, og i meldingen Sony har lagt ut på Playstation.com, advares kundene blant annet mot at meldinger som tilsynelatende ser ut til å være fra Sony, stammer fra hackerne.

Si din mening i kommentarfeltet under!