Fasadene er pusset opp, og nytt ventilasjonsanlegg er på plass. Men elevtoalettene har det vært gjort lite med siden skolen ble bygget på 60-tallet.

Har planene klare

— Vi blir nok ikke helseverngodkjent med de toalettene, sier rektor Hanne Hovland. Også her er det fullt innsyn over og under. Et toalettsete ligger og slenger på gulvet. I taket er det to hull. Det ene er tettet med plast, mens det andre står åpent over vasken.

— Det er rent her, men veldig slitt. Toalettene er ikke aktivt i bruk av elevene, forteller rektoren.

Nytt toalettanlegg er tegnet og prosjektert, med skikkelige båser og tilgang innenfra, slik at elevene slipper å gå ut for å gå på toalettet. Men foreløpig er det ikke bestemt om det blir noe av.

Oransje kjegle

Også skoleplassen bærer preg av forfall med huller og dumper over alt. En oransje kjegle er satt opp for å markere et dypt hull.

— Hele plassen siger, den er bygget på en myr, sier Hovland.

Hun forstår ikke hvorfor uterom for ungdomsskoler ikke prioriteres.

— Den største utfordringen vår er ikke den fysiske tilstanden her, men at bygget er 50 år gammelt og upraktisk og umoderne i forhold til hva som er forventet, sier Hovland.

Kunne dette vært din skole?

BT setter i en serie artikler fokus på skolenes forfatning. Vi trenger din hjelp til å dokumentere skolenes sanne ansikt!

Hvordan står det til på din skole? Fryser du i klasserommet, er dusjene eller toalettene i stykker? Send bilder til 2211 eller skoleforfall@bt.no - eller fyll ut skjemaet under.

Hva mener du om forfallet i bergensskolen? Si din mening under!

GAMLE TOALETTER: Elvene unngår å bruke de femti år gamle toalettene på Rå skole. For å komme til toalettene må de ut av skolebygget. Planer om nye toaletter er laget, men er foreløpig ikke vedtatt.
RUNE SÆVIG