Denne helgen ligger det 1300 annonser med boliger til salg i bergensområdet på finn.no. Hundre av disse skal ha visninger i helgen.

– Markedet er tregt og meglerne må jobbe mye mer for å få en bolig solgt. Men vi ser nå at mengden objekter til salgs har stabilisert seg, sier Gerhard Lygre, leder for eiendomsmeglerforbundet på Vestlandet og daglig leder Fana Sparebank Eiendom.

9,5 mill. for villa i Fjellsiden

Fem hundre av boligene til salgs ligger i sentrum. Her har potensielle boligkjøpere tretti visninger å velge mellom på lørdag og søndag.

Over to tredjedel av disse koster under 3 millioner kroner og bare i løpet av de tre siste dagene har det blitt lagt ut over femti nye objekter til salgs.

For 9,5 millioner kroner kan man få en herskapelig villa i Fjellsiden. Hvis kontoen er noe mer slunken er den rimeligste leiligheten på listen en 35 kvadrat meter stor andelsleilighet på Kalfaret til om lag 1,6 millioner kroner.

4,5 mill. for sjøutsikt i Fana

I Fana ligger eneboligene tett i tett. Der er det totalt 258 boliger til salgs akkurat nå, 28 stykker skal ha visning i helgen.

For den dyreste villaen må man punge ut 4,5 millioner kroner, men får til gjengjeld sjøutsikt, naust og 181 kvadrat hus å vaske hver helg.

Men man får seg tak over hodet for 2,4 millioner kroner også. Det er prisen på den rimeligste eneboligen i Fanaområdet.

Lønnstap for meglerne

Enkelte meglere opplever lønnstap på opptil tretti prosent nå som markedet har roet seg betraktelig.

– Først når det totale utbudet i Bergen kommer ned på 700-800 objekter tror jeg prisene vil stige igjen, sier Lygre.

I Åsane er 120 boliger til salgs, men bare ni visninger denne helgen.

Har man sett seg ut Bergen Vest som sitt neste bosted kan man velge mellom 163 objekter, 16 av disse skal vises frem lørdag eller søndag.

Tyve dagers liggetid

Statistikk fra Norges Eiendomsmeglerforbund viser at liggetiden blant solgte boliger i Bergen var tyve dager i september, mot bare 12 dager i samme måned i fjor.

– Dette tallet inkluderer ikke de boligene som ikke er solgt og som har ligget på markedet enda lenger. I tillegg er det en del som spekulerer i å ta annonsene av nettet for så å legge dem inn på nytt, dermed gir ikke statistikken et fullstendig bilde av virkeligheten, sier Lygre.

Torsdag neste uke foreligger boligstatistikken for oktober måned.