— Dette er en gledens dag for oss. Vi overtar butikker som til sammen har en omsetning på rundt 550 millioner kroner. Sammen med våre egen vekst vil vi dermed passere 1,1 milliarder i omsertning på Vestlandet, sier Thomas Sandland, som er daglig leder i Bunnpris Vest.

I tillegg til disse butikkene skal Norgesgruppen overta Rimi-butikkene i Høyanger og Vik i Sogn. I Hordaland ska Norgesgruppen overta Matkroken i Ulvik.

Øker lønnsomheten

Han forklarer at en slik overtakelse har stor betydning for hvordan selskapet kan utvikle seg videre.

— Dagligvarebransjen har lave marginer og stort volum. Det betyr at en tilnærmet dobling av omsetningen gir oss langt bedre muligheter til å utvikle oss videre og øke lønnsomheten, sier Thomas Sandland.

Han vil ikke ennå røpe hvilke butikker som ender opp med Bunnpris-logoen, av de som er eid av ICA Norge i dag.

— Vi kommer til å få noen i Stavanger, flere i det sentrale Bergen, og en del butikker i distriktet slik at vi får fylt ut kartet her vest, sier Sandland.

Offensive

Sandland etablerte Bunnpris Vest sammen med Lykke-familien i Trondheim. I dag investoren om lag 30 prosent av Bunnpris-systemet på Vestlandet.

Siden 2007 har selskapet kjørt en offensiv strategi med vekst, der de ikke har tjent penger når avskrivningene er tatt med.

Med de nye ICA-butikkene i porteføljen vil Bunnpris ha nesten 50 butikker fra Stavanger til Sogn og Fjordane.