Tirsdag ble det kjent at Instagram oppdaterer brukervilkårene sine. En nyhet var at de forbeholdt seg retten til å selge brukernes bilder.

Dette har selskapet ingen intensjoner om å gjøre,skriver en av grunnleggerne i et blogg-innleggpublisert sent tirsdag kveld norsk tid.

Vil endre brukervilkår

Gründeren Kevin Systrom skriver videre at selskapet vil endre vilkårene slik at det skal bli klarere hva som skjer med bildene til brukerne.

— Mange tolket det slik at vi ville selge brukernes bilder til andre uten kompensasjon. Dette er ikke sant, og det er vår feil at språket var forvirrende, skriver Systrom.

Bildedelingstjenesten endrer rettighetene fra januar.Han hevder selskapet i fremtiden ser for seg en funksjon der bedrifter kan promotere Instagram-kontoene sine. Når en betalt annonse for en konto dukket opp i bildestrømmen, skulle man også kunne se hvilke av dine følgere som følger bedriften, ikke ulikt annonsene på Facebook i dag.

— Slik sett ville noe av dataene dine, som at du har likt en bedrift og profilbildet ditt, kunne dukke opp, skriver Systrom.

Brukerne protestere

Endringene Instagram foreslo har skapt reaksjoner hos brukerne. Flere har gitt uttrykk for at de vil slette brukerkontoene sine før endringene skulle tre i kraft 16. januar neste år.

Systrom skriver også at bilder som er satt som private, vil forbli private.

Instagramble kjøpt av Facebook i januari for nesten 5,8 milliarder kroner.

Les hele blogg-innlegget til Systrom her.