Når Bergen Næringsråd inviterer til fest, er ikke byens næringslivstopper vonde å be. Også i år var det venteliste til den tradisjonsrike festen.

Åpnet ballet

— Hvordan er det de feminine supre damene gjør dette, spør ordfører Trude Drevland (H) mens hun kaster fra seg handlenett og paraply før hun poserer villig for fotografene.

Hun åpnet ballet blant prominente gjester som ankom Bergen Næringsråds årsmiddag på Hotell Norge fredag kveld. Også i år var det venteliste av håpefulle festdeltakere til middagen. 430 kjente og mindre kjente personligheter innenfor bergensk næringsliv, politikk og akademia deltar på det som ansees å være den viktigste festen i Bergen.

Kjente fjes

Siden ble det tett med kjente fjes på den røde løperen, etter at vorspielet på Grand Selskapslokaler var avsluttet.

Kaffekonge og tidligere ordfører Herman Friele kom sammen med sin kone Renate Hjortland. Også tidligere NHO-president Paul-Christian Rieber og TV2-sjef Alf Hildrum hadde trukket i finstasen.

Festløve og investor Thorstein Selvik var i godt humør, det samme var en feststemt Dag Steinfeld fra advokatfirmaet Wikborg Rein kom sammen Didrik Munch og Birger Grevstad.

— Vi har ikke vært på vorspiel, vi kommer rett fra jobb!, fleipet de.

Glad i tradisjoner

AUF-leder Eskil Pedersen var hentet inn fra Oslo for anledningen.

— Jeg ble invitert til å være med, så det er første gang jeg er her, sier Pedersen, som røpet at han hadde kjøpt seg ny smoking for anledningen.

En som derimot har vært med før, er Høyres Ragnhild Stolt-Nielsen.

— Jeg var med i fjor, og det var veldig hyggelig. Dette er en god anledning til å treffe hyggelige folk. Det er jo morsomt at temaet for årets konferanse er innovasjon, når det er så mye tradisjon knyttet til middagen, sier hun lurt.

Her er menyen

Middagen arrangeres for 167. år på rad, men menyen er den den samme som den alltid har vært:

Aspargeskremsuppe med couvertbrød

Pochert flyndrefilet med sauce hollandaise

Lammesadel jardiniere

Husets karamellpudding

Kaffe avec

- Om å gjøre å sitte i ro!

Klokken 1915 ble det ringt inn til bordsetting. Leder i Bergen Næringsråd, Marit Warncke, gledet seg tli middagen.

— Nå er det om å gjøre å klare å sitte i ro, for middagen varer i fem timer!, sier Warncke.

Vibeke Hammer Madsen fra bransjeorganisasjonen Virke og stortingsrepresentant Øyvind Halleraker fra Høyre er blant kveldens talere. Fylkesordfører Tom-Christer Nilsen gjentar sin opptreden fra næringsrådets høstfest, og synger «Bare en mann» av Bjørn Eidsvåg.

— Jeg gruer meg litt, sa Nilsen da han ankom festen.

Før middagen var ikke Warncke fremmed for at festen kunne vare langt ut i nattetimene.

— Nå er det jo fredag, så da blir det nok nachspiel!