Finansbyråd Christine B. Meyer er ikke engstelig over at opposisjonen krever lovlighetskontroll av vedtaket om å halvere eiendomsskatten ved hjelp av penger fra BKK.

– Vi bryter ikke loven

De mener byrådet har brutt kommunelovens regler om at penger fra kapitaluttak kun skal brukes til investeringer, ikke til driften.

– Dette har vi selvfølgelig sjekket og dobbeltsjekket før vi gjorde det. Vi bryter ikke loven, sier Meyer.

– Hvem har dere sjekket med?

– Vi har dyktige folk som er revisorer og kjenner dette regelverket godt. Poenget er at vi i 2009 ikke tar ut pengene i form av en kapitalnedsettelse, men fra den frie kapitalen. Og vi har i bakhånd et overkursfond og penger fra driftsinvesteringer, sier Meyer.

  • Les også: Mener byrådet bryter lovenOpposisjonen mener det er umulig for byrådet å finansiere halv eiendomsskatt i årene fremover uten å redusere kapitalen i BKK. Meyer sier at det foreløpig bare er tatt en beslutning for hvordan skattekuttet skal finansieres i 2009.

– Så får vi komme tilbake til hvor vi skal ta pengene fra i 2010 og resten av perioden. Men det er klart at vi skal gjøre dette på en lovlig måte, sier hun.

Irritert på opposisjonen

Meyer sier hun er trygg på at Fylkesmannen ikke vil finne vedtaket ulovlig. Hun er irritert på at opposisjonen igjen bruker muligheten til lovlighetskontroll mot byrådet.

– Jeg synes de gjør politisk uenighet til et spørsmål om juss i stedet for å kjempe med blanke våpen. Vi har fått en rekke lovlighetskontroller mot oss den siste tiden, både når det gjelder eiendomsskatt og Bydrift Bergen, sier hun.

Terje Ohnstad (Ap) medgir at det er en politisk uenighet som ligger bak kravet om lovlighetskontroll.

– Men dette er en av de få måtene vi kan stanse byrådet på slik som det parlamentariske systemet fungerer i Bergen. Og vi mener helt klart at regelverket er blitt brutt i denne saken, sier han.

Si din mening om BKK-striden her:

IRRITERT: Finansbyråd Christine Meyer insisterer på at byrådet ikke har gjort noe ulovlig i BKK-saken.
Vegar Valde (Arkivfoto)