Lise Engelbreth (21) og Annette Andreassen (21) fikk en ubehagelig overraskelse da de skulle ta bussen fra Vestkanten til Bergen sentrum.

De oppdaget at billettene de hadde kjøpt av sjåføren var ugyldige. Begge billettene var brukt før og utstedt på to andre holdeplasser. De hadde også ulike sjåførnumre.

Da Lise skulle ta bussen motsatt vei senere på kvelden, skjedde det igjen.

— Det var samme sjåfør. Jeg merket at jeg fikk en gammel billett. Den var sammenkrøllet. Jeg skulle videre fra Loddefjord, og var avhengig av riktig overgang. Jeg gikk frem og sa at jeg trodde at jeg hadde fått feil billett, men han sa at den var gyldig. Etter litt frem og tilbake fikk jeg en ny billett, sier hun til bt.no.

Tide bekrefter historien

Hendelsen skjedde like før jul. Begge sier at de ikke har sett sjåføren, som de mener var i 40-årene, verken før eller siden.

Jentene klaget til busselskapet og til Securitas, som har ansvaret for billettkontrollen. Nå har Tide har funnet ut at jentenes versjon er riktig.

— Nærmere undersøkelser bekreftet det de to venninnene hadde meldt fra om. Slike avvik er uakseptable for Tide Buss, og når det avdekkes uregelmessigheter med billetthåndteringen vil det selvsagt få konsekvenser, sier kommunikasjonsleder Kaare Enæs.

- Hvilke konsekvenser snakker vi om?

— Det vil jeg ikke utdype. Dette er en personalsak som vi ikke kommenterer ytterligere, sier Enæs.

Vil advare andre

Annette Andreassen oppdaget ikke den kreative svindelen før hun hadde gått av bussen.

— Jeg puttet billetten i lommen og så ikke på den før jeg var i sentrum. Da så jeg at billetten var skrevet ut 14.59, flere timer før vi tok bussen. Jeg mener også å huske at han ikke slo inn billetten, sier hun.

Hun er opptatt av at andre blir klar over hva som skjedde.

— Hvis det hadde kommet billettkontroll, hvem hadde de trodd da, meg eller bussjåføren, spør hun.

Men Tide tok henvendelsen svært alvorlig, og Kaare Enæs sier den ble fulgt opp umiddelbart. Han kommer ikke på liknende saker.

— Det skjer heldigvis ikke veldig ofte. Og når det skjer, er vi glade for at det blir avdekket, sier Enæs.

Har du opplevd noe liknende? Kontakt bt.no på mobil 2211 eller e-post

GJENBRUK: Billettens overgangstid var allerede gått ut da jentene gikk på bussen. Holdeplassen stemte heller ikke.
BEVISET: Annette Andreassen med den falske billetten.
OLE VALAKER