I fjor fikk foreningen en driftstøtte på 45.000 kroner, Høisæther hadde håpet på en økning i år. I stedet mistet foreningen hele støtten.

— Jeg er veldig overrasket over at støtten er fjernet. Vi var blitt fortalt at vi skulle få mer penger over det reviderte budsjettet i vinter, men det fikk vi ikke. Og nå har de fjernet all støtte. Det er skandaløst, sier Høisæther.

- Hjelper de som sliter mest

Foreningens mål er å ivareta leieboernes interesser overfor utleiere, myndigheter og andre.

— Det vi gjør er utrolig viktig for leieboerne. Vi forhindrer hjemløshet. Vi har flere hundre saker i året, og hjelper folk som sliter aller mest, sier han.

Uten støtten fra kommunen er lederen nå redd for at de blir hjemløse.— Nå blir det vi som trenger hjelp til å finne bolig. Vi vil ikke klare utgiftene våre uten den støtten. Kanskje må vi drive forening fra en benk i byen fremover, sier han.

Høisæther forteller at mye av arbeidet i foreningen er basert på frivillighet.

— Byrådet tar nå knekken på alt som heter frivillig, man får rett og slett ikke lyst til å jobbe frivillig når fremtiden ser så mørk ut.

— Pengene fra kommunen var det eneste som holdt oss i livet. Det er småpenger for dem, men betyr så mye for oss, sier han.

Vil ha forklaring

Miljøpartiet De Grønne reagerer på at støtten til Leieboerforeningen er kuttet.

— Foreningen gjør et viktig arbeid, men har fått liten kommunal støtte. Nå forsvinner støtten på 45 000 kr, og det er dårlig nytt for byens leieboere. Uten Leieboerforeningen står mange mennesker svakere. Byrådet bør lytte til en samlet opposisjon som har ønsket økt støtte til foreningen, sier Sondre Båtstrand.

Nå har Høisæther tatt kontakt med sosialbyråd Dag Inge Ulstein (KrF) for å avtale et møte.

— Dette må vi ha en forklaring på. Vi må vite hva som har skjedd her, sier han.