Forventningene er store før Apples nye toppsjef Tim Cook presenterer selskapets nyeste mobiltelefon klokken 19 tirsdag kveld. (Presentasjonen vil bli overført direkte på 9to5mac.com.)

Det store spørsmålet er om Apple lanserer en helt ny og kraftigere iPhone 5 eller om de nøyer seg med en oppgradert versjon av Iphone 4. Som vanlig holder Apple kortene tett inntil brystet til siste minutt.

Tre muligheter

— Det har gått rykter om to modeller. Enten lanserer de iPhone 4S, eller så klasker de til med iPhone 5. Jeg holder en knapp på det siste, sier Marius Valle, ansvarlig redaktør for det bergensbaserte mobilnettstedet Mobili.

Amobil skriver at det ikke er usannsynlig at Apple gir ut både en helt ny iPhone og en billig-iPhone myntet mot fremvoksende markeder i utviklingsland.

Skal vi tro ryktenettstedet MacRumors, vil nyvinningene på Apples nyeste versjon av suksesstelefon hovedsakelig befinne seg på innsiden av dekselet. De spår at telefonen vil se noenlunde ut som den gamle, men ha bedre kamera, mer minne og raskere prosessor.

- For mobilinteresserte er dette en av årets aller største begivenheter. Ansvarlig redaktør Marius Valle i Mobili

Nytt operativsystem

Det er også ventet at Apple vil lansere sitt nye operativsystem iOS 5 tirsdag kveld.

To av nyhetene i operativsystemet er muligheten for trådløs synkronisering med PC og muligheten for å sende video og musikk trådløst via Apples egen standard, AirPlay. Apple vil også gjøre det mulig å sende SMS og MMS gratis til alle andre iPhone-eiere.

Ifølge MacRumors vil Apple også presentere en stemmebasert assistent-tjeneste hvor brukerens stemme eksempelvis kan gjøres om til en punktvis liste over dagens gjøremål.

Selv om mye er i det blå i forkant av Apples høstlansering, er det en ting som er sikkert:

— For mobilinteresserte er dette en av årets aller største begivenheter. Veldig mange vil nok sitte klistret til skjermen under presentasjonen, sier Marius Valle.

Det er ennå ikke klart når det nye tilskuddet i iPhone-serien vil bli tilgjengelig i Norge.

Hvilke forventninger har du til den nye iPhonen? Skriv gjerne noen ord i feltet under!