Renholderne ved Laksevåg videregående skole i Bergen er i streik. Den eneste som kan rydde og vaske på skolen er rektor.

— Rektor går og tømmer bosset, men det blir ikke vasket på doene, sier Cathrine Jonsson Heggebø (16).

Hun går i første klasse på Medier og kommunikasjon, og har sendt BT bilder av bosset på skolen.

— Det er greit på jentedoene, men det er ikke så mange av elevene som har lyst til å gå på do når man vet de ikke har vasket på lenge, sier hun.

- Gutter tisser på gulvet

På guttedoene er det ikke like greit.

— Vi var nede på guttedoen i sted. Det var tiss på gulvet ved alle toalettene, og også borte ved vasken er det tisset på gulvet, sier eleven.

Hun sier at elever bevisst forsøpler skolen for å få fri.

— Sånn som vi har skjønt det, skal skolen stenges når den ikke blir vasket på så og så lenge. Mange kaster bosset på gulvet i stedet for i bosspannet, sier hun.

Rektor ved skolen, Jens Petter Storheim, sier at det ikke stemmer at doene er skitne.

— Jeg vasket alle toalettene i går, og skal vaske alle toalettene i dag.

Rektor: - Vi holder åpent

Storheim sier at det er færre elever enn normalt på skolen på grunn av eksamensperioden, og at det gjør konsekvensene av streiken mindre.

— Men vi har noen utfordringer med enkelte elever som ikke er voksne, og som tror at skolen blir stengt om de griser nok. Det krever litt ekstra, sier Storheim.

- Hva synes du om slik oppførsel?

— Det det synes jeg ikke det minste om. Jeg har oppfordet andre elever om å huke tak i dem som oppfører seg på den måten. De kommer ikke til å lykkes. Vi rydder og vasker, og skal holde åpent, sier rektoren, som legger til at han nå også har lært seg å bruke de motoriserte vaskemaskinene.

LUKTER: På guttetoalettet har elever tisset på gulvet. Renholderne ved skolen er i streik.
Cathrine Jonsson Heggebø