Det mener Statsadvokatene i Hordaland, som har satt mannen under tiltale for brudd på Straffelovens paragraf 317.

— 58 transaksjoner

Den omhandler blant annet hvitvaskingsbestemmelsene.

— Vi mener pengene stammer fra egen eller andres narkotikavirksomhet. Han gjennomførte en rekke pengeoverføringer i Bergen fra mai 2009 til august 2012. Til sammen ble det sendt ut 687.192 kroner fordelt på 58 transaksjoner, sier Rudolf Christoffersen, konstituert statsadvokat.

Ifølge tiltalen ble pengene blant annet sendt fra Bergen via Western Union Bank, som har to filialer her. Politiet mener også at flere transaksjoner ble gjort via en såkalt RIA-agent.

4000 euro i lommen

RIA Payment Services Ltd. konkurrerer blant annet med Western Union Bank og har agenter etablert i byer verden over, og også altså i Bergen.

Den 34 år gamle nigerianeren er også tiltalt for oppbevaring og salg av minst ti gram heroin i august 2012.

— Han ble pågrepet av politiet i august i fjor og har siden vært varetektsfengslet. Han innrømmet heroinsalg, sier Christoffersen.

Ifølge statsadvokaten hadde mannen 4000 euro i lommen, noe som tilsvarer rundt 32.000 norske kroner. Dessuten hadde 4600 norske kroner.

- Ikke arbeidstillatelse

Etter det bt.no forstår har mannen innrømmet å ha sendt pengene ut av landet, men avviser at de stammer fra narkotikakriminalitet.

- Hvordan kan dere vite at pengene som er sendt ut av Norge Bank stammer fra narkotikasalg?

— Mannen har oppholdstillatelse i Italia, men ikke arbeidstillatelse i Norge. Han kan ikke gjøre rede for beløpene. Dessuten er han pågrepet to ganger i forbindelse med narkotikasalg. Det er noe av forklaringen på at vi har tiltalt ham, svarer Christoffersen.

bt.no har ikke fått kommentar fra advokat Jørgen Riple, forsvarer for den tiltalte mannen.