I tillegg advarer meldingen om at hvis du får en tekstmelding som sier: "Har vi en avtale i aften?", så må du ikke svare på den. Da risikerer du nemlig at noen hacker seg inn og ringer på din regning.

— Dette er selvfølgelig også bare tull. Ingen av disse tingene er teknisk mulig. Denne meldingen stammer opprinnelig fra Danmark, og folk må bare slette den uten å sende den videre, sier Tuman Johnsen.

Telenor registrer imidlertid at folk blir redde når de får slike advarslet. Telenor Mobil sitt kundesenter har i løpet av dagen hatt utallige telefoner fra folk som er engstelige.

— Det er tre kriterier som ofte er på plass når det er snakk om spam. Beskjeden inneholder som regel en oppsiktsvekkende trussel eller mulighet, innholdet er for godt eller for grusomt til å være sant og beskjeden har ingen avsender, forklarer Tuman Johnsen.

Han mener målet for avsenderne er å få spredt meldingen til så mange som mulig, og mye tyder på at de allerede har nådd sitt mål. Etter en omfattende runde i Danmark, der utallige tok kontakt med sine mobilselskaper, har denne meldingen nå spredt seg videre til Norge.

Vi forsøkte å ringe nummeret som var oppgitt, og nummeret er ikke i bruk i Norge. Med danske prefikser kom vi til en absurd og tullete telefonsvarer som sa at vi var kommet til dansk Al-Quaida.

Vi fikk fem alternativer:

1. Donere 2500 kroner over telefonregning

2. Bestille månedsmagasinet Jihad

3. Melde meg som selvmordsbomber

4. Kjøpe flott fotokopi av Osama bin Laden

5. Bestille pizza

— Folk bør heller ikke ringe dette nummeret. Sannsynligvis er det bare en vanlig fasttelefon i Danmark, men i andre tilfeller kan det være telefoner mye lenger borte der taksten er langt høyere. Derfor bør det være en generell regel at man ikke ringer, sier Tuman Johnsen.