Det kan neppe regnes som noen nyhetsbombe, men altså: Bosset i Bergen har hopet seg opp i løpet av dagene med streik.

Og nå skal alt inn i BIRs bossbunker i Rådalen, før det går videre til forbrenningsovnene.

— Det renner inn i ett kjør, sier Tina Skudal, kommunikasjonsrådgiver i BIR.

4000 tonn boss

På forespørsel fra bt.no har hun mandag sjekket hvor mye ekstra boss som er kommet til Rådalen siden bosshentingen startet igjen onsdag.

Og fasiten er ganske vanvittig: I perioden onsdag-fredag sist uke, og medregnet frem til klokken 14 mandag, er det levert over 4000 tonn boss.— Det er over 1000 tonn mer enn normalt for en firedagersperiode. Og 1000 tonn boss er ganske mye, sier Skudal.

Hun var selv ute i den såkalte bunkeren mandag. Hun beskriver situasjonen som ekstraordinær etter dagene med streik.

Bossbiler i kø

Av seks tømmeluker for boss, er nå fire dekket til av det gigantiske bossberget inni bunkeren. Fjellet av boss ligger opptil 16-17 meter over tømmelukene. Og bossbilene står i kø for å levere.

— Jeg snakket med en sjåfør der ute som hadde full bil i 09.30-tiden i dag. Da måtte han dra til Rådalen med sine ti tonn med boss, og så kjøre tilbake til byen igjen for å ta resten av ruten, sier Skudal.

I helgen har BIRs to forbrenningsovner for restavfall gått på høygir døgnet rundt. Det gjør de fortsatt.

— Vi brant ned mye søppel i helgen, men mot slutten av denne uken vil det høyst sannsynlig være smekk fullt i bunkeren. Jeg håper vi greier å ta greit unna, og så må vi brenne det vi kan når det blir litt stillere i helgen, sier Skudal.

- Kan det bli så mye boss at dere ikke klarer å ta imot mer?

— Husholdningskundene skal vi klare å ta unna. I verste fall må vi be noen næringsdrivende om å vente litt med å levere, sier Skudal.