Årsaken er ikke at Dahle og Rødt er imot sykkel-VM i segselv.

— Men det blir rett og slett pinlig å skulle søke sykkel-VMnår forholdene er så dårlig tilrettelagt for syklister i Bergen, sier Dahle.

- Frykter misforhold

Han mener kommunen bør konsentrere seg om å oppfylle målenei planen «Sykkelstrategi for Bergen 2010 – 2019» som bystyret vedtok for to årsiden. Der er det allerede et etterslep.

— Vi frykter et skjærende misforhold mellom VM-fasaden og denfaktiske virkeligheten for syklister dersom Bergen allerede i 2016 skal værevertskap for sykkel-VM, sier Dahle.

Rødt foreslo derfor at de 15-20 millioner kronene sombyrådet beregner en vertskapsrolle for VM vil koste byen, heller skal brukestil bygging av sammenhengende sykkelveinettverk og andre tiltak som gjør detattraktivt å sykle.

— Så får vi heller komme tilbake til en søknad om sykkel-VMnår Bergen med troverdighet kan kalle seg «Sykkelbyen», sier Dahle.

To millioner

Lite tyder på at Dahle vil få med seg flertallet i bystyret,som behandler søknaden i kveld. I komitebehandlingen var alle andre partierbegeistret for tankene om et VM i landeveissykling i Bergen i 2016.

Norges Cykleforbund har valgt ut Bergen som sin kandidatbyfor mesterskapet, som ifølge planene skal ha start og innkomst midt i Bergensentrum.

I første omgang skal det bevilges to millioner kroner tilarbeidet med søknaden i år. Det skal også utarbeides en oversikt over de totaleutgiftene av mesterskapet.