— Han tenkte vel at «her er en gammel og sikkert senil dame jeg kan ringe til», forteller en 80-år gammel kvinne fra Fyllingsdalen.

Hun leste lørdag i BT om en eldre mann som har anmeldt en teppeselger for å ha svindlet ham for én million kroner.

Av artikkelen fremgikk det at teppeselgeren ifølge den fornærmede skal ha hatt navnet «Mohammed». Det fikk bjellene til å ringe hos kvinnen fra Fyllingsdalen.

— Du husker vel meg?

8. mars ble hun nemlig oppringt av en mann mens hun var i full sving med å klargjøre feiringen av sin egen 80-årsdag.

— Telefonen ringte mens jeg sto på kjøkkenet. Der fikk jeg en hyggelig og smiskende stemme.

Mannen presenterte seg som nettopp «Mohammed».

— Han sa «du husker vel meg»? Slik han la det frem, virket det som om vi var gode venner, forteller kvinnen.

«Mohammed» skal ha sagt at han hadde vært hjemme hos 80-åringen tidligere, og at hun hadde kjøpt tepper av ham. Det stemmer ikke, ifølge kvinnen.

Til slutt avbrøt hun samtalen og sa at hun ikke hadde tid til dette.

- Teppeselgere hos Nordnes-kvinne

Leder Frode Karlsen ved økonomiavsnittet i Hordaland politidistrikt forteller at de har fått inn flere tips etter BTs artikkel om eldresvindel sist lørdag.

Familien til en eldre dame på Nordnes har blant annet kontaktet politiet.

— Hun hadde hatt besøk av teppeselgere i november i fjor som ville følge henne til banken, og lurte på om hun ellers hadde smykker hjemme. Dette tipset er videreformidlet til de som etterforsker teppesvindelen, sier Karlsen.

I tillegg har en 81 år gammel mann tatt kontakt. Han mener han er svindlet i forbindelse med at han puttet penger i noen investeringsprodukter.

- Tror vi er lette å lure

I ettertid av opplevelsen 8. mars tror kvinnen fra Fyllingsdalen hun har funnet ut hvorfor akkurat hun fikk en telefon. I forbindelse med 80-årsdagen sto nemlig navnet hennes på trykk i Bergens Tidende.

— Når navnet står i avisen, er det ikke noe problem for svindlere å finne telefonnummeret. De tenkte vel at vi er lette å lure når vi blir gamle.

- Men du er ikke det?

— Nei, jeg håper ikke det. Jeg er blitt ganske skeptisk, sier hun.