Det sier Linn Kristin Hovland (27) som bt.no treffer i Bergen sentrum tirsdag ettermiddag.

— Fra klokken 15 til nå har jeg gått fra Danmarks plasstil sentrum og sikkert prøvd syv ulike minibanker. Nei, det er heltforferdelig, sier Linn Kristin, som er kunde i Handelsbanken.

Venninnen Lul er DnB-kunde. Hun hadde imidlertid ingenproblemer med å få ut penger i DnB-terminalen i Småstrandgaten tirsdagettermiddag.

Jobber på spreng

— Vi jobber med en feilsøking, jeg kan ikke si eksakt hva feilen skyldes, sier Geir Remman, kommunikasjonssjef hos driftsleverandøren EVRY.

— Det gjelder nettbank og kortsystemer for bank. De bankene som er kunder hos oss, er nede. Jeg kan bare beklage, sier Remman.

- Tekniske problemer

I DnB bekrefter Aud-Helen Rasmussen, informasjonssjef, at de har problemer.

— Jeg kan bekrefte at vi også opplever tekniske problemer. Det skal gjelde mange banker, så vidt vi kjenner til. Vi har fått opplyst at det gjelder en nettverksfeil hos Every, sier Rasmussen, som ellers henviser til EVRY.

bt.no har også fått flere tips om banktrøbbel. En DnB-kunde sier at han ikke får betalt for pizza online, eller betale regninger.

Fikk ikke bestilt pizza

Stian DiCaprio Nielsen oppdaget feilen i nettbanken da han skulle kjøpe middag litt etter klokken 15.

— Jeg skulle bestille pizza på nett, men så gikk det ikke å betale. Dermed logget jeg meg inn på DnB for å sjekke, men da fikk jeg beskjed om at det var en teknisk feil, sier Nielsen.

I ettertid har banken lagt ut at det er nettverksfeil hos driftsleverandøren.

— Nå står jeg og venter, og er sulten, sier nettbankkunden.

Angrep utenifra?

— Det er en sentral komponent i vår infrastruktur som gikk ned for en drøy time siden. Dette har medført en del problemer som går utover nettbank, minibank og en del kortterminaler, sier Geir Remman i EVRY.

EVRY har satt sammen et bredt team som skal arbeide tett med å løse problemene.

— Vi vet ikke hvor lang tid dette vil ta. Vi jobber mot å f løst problemene sent i ettermiddag eller tidlig på kvelden, sier Remman.

- Er dette et angrep utenifra?

— Det er ingen indikasjoner på at dette er et angrep utenfra, men vi har ikke et fulstendig bilde av situasjonen ennå, men vi vet hvor problemet er og arbeider ut i fra det, sier han.

- Snart fungerer alt igjen

— Normalt driftsbilde i ferd med å reetableres, men det kan ta litt tid før alle tjenester fungerer som normalt, sier Remman klokken 17.28.

EVRY overvåker nå driften særskilt for å forsikre at driften stabiliseres for alle tjenester.

EVRY vil også gå nøye igjennom driftsbildet, slik at våre kunder ikke skal oppleve tilsvarende senere.

— Vi beklager de ulempene dette har medført for banker og deres kunder, sier Remman på vegne av EVRY.

Normal drift meldes fra klokken 18.26.

STENGT: Dette synet møtte bankkunder tirsdag ettermiddag.
ØRJAN TORHEIM