Napsters forsøk på filtrering av opphavsrettsbeskyttet musikk er feilslått, mener verdens største plateselskaper. Nettselskapet må forbedre filtrene eller forandre filutvekslingssystemet på en radikal måte, klaget den amerikanske plateindustrien til en føderal domstol på tirsdag. I klagen til U.S. District Court i San Francisco hevder Recording Industry Association of America (RIAA) at Napster ikke følger pålegget som retten påla tjenesten.

— I praksis ligger alle sangene vi har sendt lister over fortsatt tilgjengelig på Napster. Filtrene virker ikke, og vi tror det er med vilje, sier RIAA-sjef Hilary Rosen, ifølge CNET News.

Napster sier at plateselskapene sender unøyaktige lister som ikke er i tråd med rettens kjennelse, og at 275.000 låter i form av 1,6 millioner filer var blokkert sent tirsdag.

— Napster jobber seriøst med utlukingen av filer for å vise plateindustrien at de kan kontrollere nettverket, hevdet analytikeren Matt Bailey for to uker siden.

Forrige uke viste målinger at Napster har mistet drøyt en fjerdedel av trafikken siden midten av mars, da klappjakten på illegale musikkfiler ble iverksatt.

Fildelingstjenesten har tre dagers fjerningsfrist når de mottar lister med sanger fra plateselskapene.(Origo)