Peer-to-peer-teknologi, som blant annet Napster og Gnutella, skaper store problemer for internettoperatører. De fleste aksesstilbydere legger opp til at brukerne kan laste ned filer fra servere som er bygd for nedlastning og har muligheter for mellomlagring. Peer-to-peer (P2P) innebærer at svært mye data lastes fra en PC til en annen ofte i løpet av lang tid.

Mye dyrebar båndbredde brukes og nettet har etter hvert ikke ekstra kapasitet. John Girard ved Gartner Group mener at aksesstilbyderne nå må sette opp prisene for de som trenger ekstra kapasitet i nettet.

— Operatørene må ta betalt for båndbredden som brukes, sier John Girard som likefullt er skeptisk til hvorvidt Napster-brukerne er villige til dette.

Ifølge Girard er situasjonen allerede kritisk i USA og problemet vil fortsetter til andre land der bredbåndsoppkobling blir vanlig.

Utviklingssjef Stefan Trampus i Telia er enige i kapasitet kan bli et problem med P2P, men hevder det i Sverige foreløpig ikke har vært noe stort problem, skriver Computer Sweden.(Origo)