Det så ut til å bli en lørdag morgen som de fleste for den 43-årige bygningshåndverkeren Nigel Page.

Han hadde stått tidlig opp for å spise frokost med sin datter, som skulle på skiferie. Ovenpå sov hans samboer, den 40-årige eiendomsmegleren Justine Laycock efter en festlig aften på byen med kolleger.

— Vi hørte på nyhetene at en av vinnerne av EuroMillions var i Storbritanna, og jeg sa til min datter at jeg må få sjekket om det er meg, sa Nigel Page da han mandag sto frem på et hotell i Bath sammen med Justine Laycock.

- Kunne ikke snakke Sammen med sin datter gikk Nigel Page inn til pc-en for å sjekke den relativt nye online lotto-kontoen, som forrige uke ga ham en premie på knappe 500 kroner.

— Jeg regnet ikke med at det ville være gevinst igjen. Men så kom det en beskjed opp på skjermen om at jeg hadde vunnet 56 millioner pund. Og tjue pence. Både min datter og jeg stirret forvirret på skjermen. Jeg trodde det var lureri, forklarte Nigel Page til pressen, som var ivrige etter å få møte Storbritannias største lottovinner noensinne.

Endelig dristet han seg opp for å vekke Justine. Han forklarte ikke hva som hadde skjedd, bare at det var viktig.

— Han kunne slett ikke snakke. Da jeg så beskjeden, satt vi begge to bare i et minutt uten å si noe. Så fikk jeg ringt og bekreftet, at jo, vi hadde vunnet og nei, de sender ikke beskjeder om man har vunnet millioner for moro skyld, sa Justine Laycock.

Skiferien ble avlyst, og familien brukte resten av helgen på å forsøke å venne seg til at de nå er Storbritannias 980. rikeste par, og eksempelvis har en større formue enn skuespiller Sir Michael Caine og Madonnas eks-mann, filminstruktøren Guy Ritchie.

Den tidligere rekorden for lottogevinst var på 91 millioner pund, som ble delt mellom en arbeidsløs mann i Wales og et syndikat av medarbeidere på et callcenter i Liverpool.

Edderkopp og ponny I første omgang har de begge bestemt seg for at de nok ikke vender tilbake til sine respektive jobber foreløpig, men ellers er det ikke meningen at familielivet skal endres nevneverdig, sa Justine Laycock.

— Barna har vært fantastiske og har virkelig beholdt begge beina på jorden. En av dem er tenåring og hadde en typisk tenåringsreaksjon da vi fortalte henne det, og bare sa: «Og hva så?»

Inntil videre er de superrike foreldrene ikke blitt presentert for en særlig lang ønskeseddel.

— En tarantelledderkopp og en ponny. Det er faktisk det eneste, så jeg er meget stolt av dem og hvordan de har taklet det, sa Justine Laycock.

— Pengene skal først og fremst brukes til å betale tilbake til familie og venner, som alltid har vært der for oss og vært parat til å hjelpe. Dere vet hvem dere er, sa hun.

Av velgjørende formål sa paret at de i første omgang hadde planer om å støtte lokale skolers arbeid. Familien vil trolig også på lengre sikt investere i et større hus med en stor bakhage, så de får plass til å leke med hunden.

Nigel Page drømmer også om å kunne bygge sin egen private vindtunnel, så han kan få følelsen av å sveve i luften under mer hjemlige former.

Og så kommer han trolig ikke utenom å oppgradere familiens bilpark fra den nåværende hvite kassevognen, som var en måned fra å være nedbetalt, til «kanskje en BMW X5 eller en Range Rover».

Hva ville du brukt 538 millioner på? Drøm i vårt kommentarfelt!