— Jeg er veldig fornøyd.

Administrerende direktør Veslemøy Tvedt Fredriksen i Bergensavisen skjuler ikke sin glede over halvtårstallene som var klare onsdag.

De viser at BA på tross av lavere inntekter har snudd minus til pluss. I løpet av årets seks første måneder har selskapet oppnådd et resultat før skatt på 1,3 millioner kroner. Hemmeligheten ligger på kostnadssiden.

— Det store bildet er at vi fortsatt har fallende avisinntekter, men høyere digitale annonseinntekter enn forventet. I tillegg har vi klart å justere kostnadene. Vi er veldig streng på alle områder når det gjelder kostnader og bruker ikke mer enn det vi tjener, sier Fredriksen.

Vil unngå «kjempeskrell»

Deretter kommer Fredriksen med noe som kan tolkes som et stikk mot konkurrenten BT:

— Vi har jobbet veldig hardt med å justere kostnadene fortløpende, slik at vi ikke kommer i en situasjon hvor vi må ta en kjempeskrell, sier Fredriksen.

Mediehuset BT har nylig gitt beskjed om at de i løpet av de to neste årene må spare mellom 100 og 150 millioner kroner. BT fikk i første halvår et svekket resultat i forhold til i fjor, men endte likevel med et driftsresultat på 66,5 millioner kroner.

Til tross for BA-oppgangen, legger ikke Fredriksen skjul på at det er utfordrende tider i mediebransjen. I fjor falt løssalget med over 20 prosent. Nedgangen fortsetter i år, men er mindre enn i fjor.

Haster med nye inntekter

— Vår største utfordring fremover er akkurat som for alle andre å øke den digitale trafikken og de digitale inntektene. Jeg ser ellers med spenning på den nye A-pressen og hvilke prosjekter som vil lanseres her, sier Fredriksen.

A-pressens kjøpte før sommeren Edda Media. Konsernet A-pressen, som BA er en del av, kunne onsdag også melde om god utvikling i andre kvartal.

- Hva bruker du mest tid på om dagen?

— Å tenke ut hvordan vi skal klare å øke de digitale inntektene fort nok, sier Fredriksen.

- Noe annet du vil legge til?

— Nei, ikke annet enn at nå må du lage en skikkelig gladsak.

FORNØYD: BA-sjef Veslemøy Tvedt Fredriksen.
ARKIV