Duoen Alexander Helle og T-Michael (Michael Tetteh Nartey) mottok tirsdag designprisen «Nåløyet» for sin kolleksjon av sofistikerte regnfrakker.

— Vi er veldig fornøyde. Nå blir det festing, sier Helle.

Etter å ha vist frem kolleksjonen sin i København, Paris og Milano den siste tiden, var Nåløyet-utdelingen et kjærkomment avbrekk. Men at de skulle vinne hadde ikke duoen drømt om.

— Nei, er du gal. Vi var utrolig fornøyd med å være nominert i det selskapet her. Det er folk vi har stor respekt for, vi var bare glade for å være her, sier han på telefon fra feiringen på det gamle posthuset i Oslo.

- Genial forretningsidé

I juryens begrunnelse heter det at «Norwegian Rains kolleksjon skiller seg ut med sin geniale forretningsidé og med et design og et konsept på høyt nivå. Designerne har skapt et brand som på kort tid har fått anerkjennelse internasjonalt, og juryen mener potensialet er stort. Detaljer og materialer er gjennomtenkte, funksjonelle og av høy kvalitet, men det man først legger merke til er silhuettene, som har et lett avant gardepreg, og det spennende designet.»

— Dette er vi stolte av, sier Hellen.

Han håper at dette kan gi ham og makker Nartey en fot innenfor døren hos dem som kan tenke seg regntøyet deres i butikker både nasjonalt og internasjonalt.

- Løsning for livet i Bergen

— Klærne våre er en løsning for det livet vi lever i Bergen. Det er et ønske om å prøve å fange det absolutt mest «high tech» av metarialer og teknikker, men på en måte som gjør at man for eksempel kan bruke klærne i jobbsammenheng, sier han.

I kveld er det feiring. Med 150 000 kroner i premiepenger fra Innovasjon Norge skulle det ordne seg på et vis.

— Men det er skuffende lite sjampanje her, vi må kjøpe alt selv. Det var ikke det vi hadde tenkt å bruke pengene på, ler Helle.

Tina Skaar, Nina Amble Sandaas og Anette W. Nilsen i Cala & Jade mottok prisen for beste accessoirer i Posthallen tirsdag.
ALLER MEDIA AS