— Her er det noen som forsøker seg på en kreativ måte å finansiere den nye utbyggingen, sier en lattermild Gunnar Bendigtsen.

Han oppdaget oppdaget det noe spesielle skiltet på av- og påstigingsplassene på Flesland, og reagerte på prisene man kunne velge mellom.

På parkeringsautomaten utenfor flyplassen kan du enten betale med mynt, eller med kort. Betaler du med kort sto valget imidlertid mellom at automaten trakk 50, 300 eller 500 kroner fra kortet.

At det er dyrt å betale for å parkere på flyplasser er ingen nyhet, men det som fikk Bendigtsen til å klø seg i hodet var imidlertid at det like utenfor terminalbygget bare er lov til å stå i 30 minutter. Med en pris på 20 kroner per kvarter, og uten mulighet for vekslepenger, hang ikke prisene helt på greip.

Ombyggingskaos

Først etter at BT tok kontakt med Europark fredag morgen for å få en forklaring på saken, ble Europark klar over at prisene på automaten var i meste laget. Etter å ha undersøkt saken, tok kommunikasjonsdirektør Pål Gleditsch kontakt igjen fredag ettermiddag.

— Jeg har undersøkt mysteriet, og nå har jeg fått en forklaring på hva som har skjedd, sier Gleditsch.

Det handler, ifølge Gleditsch, ikke om noen kreativ finansiering, men heller om en aldri så liten tabbe. I forbindelse med ombyggingen har det området som brukes til av— og påstigning, kalt P0, blitt flyttet til et nytt sted på Flesland. Dette skjedde forrige onsdag.

— Samtidig ble antall parkeringsplasser utvidet fra 15 til 38 her, og antall billettautomater ble økt fra to til fire. Dette skjedde ved at man flyttet over automater som ikke var i bruk over til det nye anlegget, sier Gleditsch.

Europark: - Har rettet feilen

Europark glemte imidlertid å oppdatere skiltingen på automatene som ble flyttet.

— Det har vært feil informasjon på to av de fire automatene. Vi beklager feilen, og etter at BT gjorde oss oppmerksom på det har vi ordnet opp. Nå står det riktig takst og informasjon på automatene, forsikrer kommunikasjonsdirektøren.

Han tror ikke at noen har betalt for mye for parkeringen, til tross for feilinformasjonen.

— Vi har ingen indikasjoner på det i alle fall, og har heller ikke fått noen henvendelser om dette før nå.

FEILINFORMASJON: Maksimalt skal det koste 40 kroner å parkere på av- og påstigingsplassen, men på automaten kunne man velge mellom 50, 300 og 500 kroner.
2211-TIPSER